| Nieuweplaat.nl http://www.nieuweplaat.nl Sun, 18 Mar 2018 20:47:24 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.3 Pussy Riot – Elections http://www.nieuweplaat.nl/rock/pussy-riot-elections/ http://www.nieuweplaat.nl/rock/pussy-riot-elections/#respond Sun, 18 Mar 2018 20:47:24 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24961 In Rusland bepaalde het volk vandaag (zondag) over wie het land de komende zes jaar mag besturen. Dat kon natuurlijk niet zonder dat de...

Dit artikel Pussy Riot – Elections stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
In Rusland bepaalde het volk vandaag (zondag) over wie het land de komende zes jaar mag besturen. Dat kon natuurlijk niet zonder dat de nationale punkrockgroep Pussy Riot zich uitsprak over de situatie. De beruchte groep gooide de single Elections met clip daarom in de ether. ‘It’s election day in Russia, guess who will win?’, zo schrijven ze zelf.

Dit artikel Pussy Riot – Elections stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/rock/pussy-riot-elections/feed/ 0
Alexandra Burke – The Truth Is http://www.nieuweplaat.nl/album/alexandra-burke-the-truth-is/ http://www.nieuweplaat.nl/album/alexandra-burke-the-truth-is/#respond Sun, 18 Mar 2018 10:06:01 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24958 De carrière van Alexandra Burke kende eind 2008 een succesvolle start toen ze destijds als winnares werd verkozen tijdens de Britse versie van The...

Dit artikel Alexandra Burke – The Truth Is stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
De carrière van Alexandra Burke kende eind 2008 een succesvolle start toen ze destijds als winnares werd verkozen tijdens de Britse versie van The X Factor. In eigen land scoorde ze in de periode die volgde nog een handvol hits. De single Bad Boys was daarvan één van de grootste en werd ook in ons land goed ontvangen. Helaas zakte Burke’s succes behoorlijk weg toen haar tweede album verscheen en dat zorgde er uiteindelijk voor dat ze zich meer ging richten op andere projecten. Zo speelde ze de hoofdrol in de musicalversie van The Bodyguard en nam deel aan het tv-programma Strictly Come Dancing. Ondanks alles blijft muziek maken Burke’s grootste passie en zegt ze met een nieuw album genaamd The Truth Is nu haar meest persoonlijke werk ooit te hebben gecreëerd.

De zangeres kreeg met haar X Factor-overwinning destijds een platendeal aangeboden bij het label van Simon Cowell, die haar vervolgens liet samenwerken met grote namen uit de business om zo de kans op succes extra te vergroten. Die samenwerkingen leverden een hoop catchy en rete commerciële liedjes op. Pakken we de liedjes van dit album erbij, dan valt ons meteen op dat een commerciële sound een stuk minder aanwezig is. The Truth Is (dat bij het veel kleinere label Decca Records wordt uitgebracht) klinkt in zijn geheel als een matige en vlakkig geproduceerde popplaat zonder toekomstige hitsingles. Alleen het nummer Shadow (dat onlangs als eerste single verscheen) zou het qua sound en potentie nog goed kunnen doen op de radio.

Nummers als All The Things, Summer, Maybe It’s Love, Believe en Without You klinken als saaie producties die op een druilige zondagmiddag zijn opgenomen. In Say We’ll Meet Again probeert Burke haar nieuwe sound naar een hoger niveau te tillen door in duet te gaan met Ronan Keating, maar zodra de ex-Boyzone zanger zijn eerste noten inzet vraag je jezelf meteen af waarom. Keating’s vocalen lijken totaal niet thuis te horen in het liedje. Zonde! Burke, die in 2008 nog best een aardige coverversie van Leonard Cohen’s Hallelujah uitbracht, heeft voor dit album opnieuw een remake van een oud liedje opgenomen, namelijk All I Need van Air & Beth Hirsch. Tja, leuk dat ze hier haar eigen draai aan heeft gegeven, maar na het liedje drie keer te hebben afgespeeld heb je het ook wel weer gehoord. Nee, persoonlijker of niet: de gladde en over-geproduceerde Alexandra van jaren geleden beviel ons veel meer dan deze doorgewinterde zangeres met een gebrek aan creativiteit en een laag budget van haar nieuwe werkgever.

Dit artikel Alexandra Burke – The Truth Is stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/album/alexandra-burke-the-truth-is/feed/ 0
PRhyme – PRhyme 2 http://www.nieuweplaat.nl/album/prhyme-prhyme-2/ http://www.nieuweplaat.nl/album/prhyme-prhyme-2/#respond Sat, 17 Mar 2018 15:28:19 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24955 Hiphop kan vandaag de dag wel wat peper in de reet gebruiken en PRhyme is terugkomen om dat te leveren. Het tweede project van...

Dit artikel PRhyme – PRhyme 2 stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Hiphop kan vandaag de dag wel wat peper in de reet gebruiken en PRhyme is terugkomen om dat te leveren. Het tweede project van producer dj Premier en MC Royce Da 5’9”, twee oude rotten in het vak, belooft de rap game terug te brengen tot zijn puurste vorm.

Vaak geassocieerd met Eminem is het verfrissend om Royce bezig te zien met andere projecten, vooral omdat het eerste PRhyme-album goed aansloeg. Een terugkeer van Royce Da 5’9” en zijn old-school sound klinkt als een welkome verandering in een scene waar Soundcloud-rappers de overhand hebben. Met een helder concept voor ogen en een gezonde doses passie is het onmogelijk om half werk te leveren.

Het album opent met een hoogtepunt, Black History heeft alles wat je zoekt in een openingstrack. Het nummer is een showcase van de tekstuele krachten van Royce. De MC hoeft op PRhyme 2 echter niet constant in de spotlight te staan, op W.O.W. neemt de productie van dj Premier de overhand. Het nummer blinkt uit door zijn grimmige sfeer en verrassende samples. Het is zeker één van de beste nummers van dit project. Hoewel de features beter leverden op PRhyme 1 zijn ze zeker noemenswaardig. Vooral Rapsody weet compleet de show te stelen op Loved Ones.

PRhyme is een project waar zowel dj Premier als Royce Da 5’9” veel waarde aan hecht. Dat is te merken aan het charisma waar elke track van overloopt. Wanneer Royce zegt: ‘I ain’t stressed unless it’s war, I ain’t said shit unless it’s more”, trek je hem niet in twijfel. En die agressie is precies wat dit album kenmerkt. Op iedere track brengt Royce lange verses tjokvol met technische rijmen en flows. Er is geen twijfel over het feit dat hij een getalenteerde MC is. De old-schooltechnieken van Royce passen ook perfect bij de productie van dj Premier. Record scratches, old-school adlibs (‘Microphone check 1, 2!’) en jazzsamples domineren het album. Dj Premier weet er echter in te slagen dit niet ouderwets te laten klinken.

De samples die Premier gebruikt houden je scherp. Zo wordt verrassend de controversiële verse van Kendrick Lamar op Big Seans Control gebruikt. Een sample die perfect het thema van dit album weergeeft.

Kendricks tekst op Control trok toentertijd veel aandacht door het uitdagen van veel van zijn collega rappers, waaronder Big Sean zelf. Het was een geslaagde oproep tot meer vriendschappelijke strijd in de rapgame. Met het gebruik van deze sample laat Royce zien dat hij hier vierkant achter staat. Zelf is hij ook niet bang om zijn mening te geven over hedendaagse artiesten, van Lil Yachty tot aan Lupe Fiasco.

Hoe aantrekkelijk het ook is om Royce vuur te horen spuwen over hedendaagse hiphopcultuur bestaat er ook zo iets als te veel van het goede. Op een album dat bijna een uur duurt voelt het weinig variërend. Hoewel iedere beat zich lichtelijk weet te vernieuwen, volgt het telkens dezelfde formule. Geen nummer voelt muf aan maar een beetje variatie zou het album geen kwaad doen.

Algeheel is dit een goede verzameling aan nummers. Elke hiphopfan kan iets uit dit album halen dat hij te gek vindt. Naarmate het album dichter bij zijn einde komt begint het echter ook steeds saaier te klinken. De formule van de nummers wordt eentonig en de features brengen niet genoeg verrassingen. Toch is het op zijn hoogtepunten moeilijk om niet mee te knikken op de gelijkstemming van deze twee hiphoptalenten.

Dit artikel PRhyme – PRhyme 2 stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/album/prhyme-prhyme-2/feed/ 0
Portugal. The Man – Feel It Still (“Weird Al” Yankovic Remix) http://www.nieuweplaat.nl/indie/portugal-the-man-feel-it-still-weird-al-yankovic-remix/ http://www.nieuweplaat.nl/indie/portugal-the-man-feel-it-still-weird-al-yankovic-remix/#respond Sat, 17 Mar 2018 08:32:40 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24949 Normaal wordt een remix gemaakt door een dj, maar Portugal. The Man had met Feel It Still andere plannen. De band heeft “Weird Al” Yankovic...

Dit artikel Portugal. The Man – Feel It Still (“Weird Al” Yankovic Remix) stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Normaal wordt een remix gemaakt door een dj, maar Portugal. The Man had met Feel It Still andere plannen. De band heeft “Weird Al” Yankovic gevraagd om los te gaan op hun plaat. De Amerikaan maakt doorgaans rare parodieën van grote hits en blijkt ook als mixer prima uit de voeten te kunnen.

Dit artikel Portugal. The Man – Feel It Still (“Weird Al” Yankovic Remix) stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/indie/portugal-the-man-feel-it-still-weird-al-yankovic-remix/feed/ 0
Courtney Barnett – Need A Little Time http://www.nieuweplaat.nl/indie/courtney-barnett-need-a-little-time/ http://www.nieuweplaat.nl/indie/courtney-barnett-need-a-little-time/#respond Sat, 17 Mar 2018 07:06:49 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24947 Courney Barnett bracht afgelopen oktober nog het album Lotta Sea Lice uit met Kurt Vile, maar inmiddels is ze volop bezig met de promotie...

Dit artikel Courtney Barnett – Need A Little Time stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Courney Barnett bracht afgelopen oktober nog het album Lotta Sea Lice uit met Kurt Vile, maar inmiddels is ze volop bezig met de promotie van haar eigen album. Need A Little Time is namelijk niet de eerste single die de zangeres uitbrengt. Ze pakt aardig uit dit keer, want in de videoclip zweeft ze door de ruimte. De plaat Tell Me How You Really Feel komt op 18 mei uit.

Dit artikel Courtney Barnett – Need A Little Time stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/indie/courtney-barnett-need-a-little-time/feed/ 0
Kate Nash – Life In Pink http://www.nieuweplaat.nl/indie/kate-nash-life-pink/ http://www.nieuweplaat.nl/indie/kate-nash-life-pink/#respond Sat, 17 Mar 2018 06:53:45 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24945 Het is inmiddels vijf jaar geleden dat we kennismaakten met Kate Nash haar laatste album Girl Talk. Gelukkig komt de Engelse indierocker deze maand...

Dit artikel Kate Nash – Life In Pink stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Het is inmiddels vijf jaar geleden dat we kennismaakten met Kate Nash haar laatste album Girl Talk. Gelukkig komt de Engelse indierocker deze maand nog met een nieuwe plaat op de proppen: Yesterday Was Forever. Met de single Life In Pink warmt ze je in ieder geval al lekker op voor 30 maart.

Dit artikel Kate Nash – Life In Pink stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/indie/kate-nash-life-pink/feed/ 0
Kygo ft. Miguel – Remind Me to Forget http://www.nieuweplaat.nl/electronic/kygo-ft-miguel-remind-me-to-forget-single/ http://www.nieuweplaat.nl/electronic/kygo-ft-miguel-remind-me-to-forget-single/#respond Fri, 16 Mar 2018 18:26:10 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24940 Het is een drukke tijd voor Kygo, die bezig is met zijn Kids in Love tour en een maand geleden nog in een uitverkochte...

Dit artikel Kygo ft. Miguel – Remind Me to Forget stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Het is een drukke tijd voor Kygo, die bezig is met zijn Kids in Love tour en een maand geleden nog in een uitverkochte Ziggo Dome stond. Vandaag komt de dj met zijn nieuwe single Remind Me To Forget, waarop hij wordt geassisteerd door Miguel. De stem van de R&B-zanger past perfect bij de euforische productie van Kygo. Laat de zomer maar komen.

Dit artikel Kygo ft. Miguel – Remind Me to Forget stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/electronic/kygo-ft-miguel-remind-me-to-forget-single/feed/ 0
Pete Philly – Favorite Song http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/pete-philly-favorite-song/ http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/pete-philly-favorite-song/#respond Fri, 16 Mar 2018 11:56:01 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=24937 Onlangs kondigde hij zijn terugkeer al aan en was daar de single Come Together. Nu gaat Pete Philly vrolijk door met de track Favorite...

Dit artikel Pete Philly – Favorite Song stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Onlangs kondigde hij zijn terugkeer al aan en was daar de single Come Together. Nu gaat Pete Philly vrolijk door met de track Favorite Song. Een voor hem in Nederland strategisch moment, want tickets voor zijn shows in Bitterzoet Amsterdam (20 april) en BIRD Rotterdam (21 april) zijn donderdag in de verkoop gegaan.

Dit artikel Pete Philly – Favorite Song stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/pete-philly-favorite-song/feed/ 0