| Nieuweplaat.nl http://www.nieuweplaat.nl Mon, 18 Jun 2018 10:46:36 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 WK Nieuweplaat: België – Dance en een potentiële wereldster in de rapscene http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-belgie-dance-en-een-potentiele-wereldster-in-de-rapscene/ http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-belgie-dance-en-een-potentiele-wereldster-in-de-rapscene/#respond Mon, 18 Jun 2018 09:45:45 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26092 Aangezien Oranje er dit jaar helaas niet bij is hebben Nederlanders de keuze voor wie ze gaan juichen. Een van de meest genoemde namen en...

Dit artikel WK Nieuweplaat: België – Dance en een potentiële wereldster in de rapscene stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Aangezien Oranje er dit jaar helaas niet bij is hebben Nederlanders de keuze voor wie ze gaan juichen. Een van de meest genoemde namen en tevens outsider voor de eindwinst lichten wij vandaag uit in WK Nieuweplaat: België. In eerste instantie denken wij als Nederlandstaligen dan natuurlijk aan K3. Het is alleen de vraag of de doorgewinterde muziekbelg daar nou echt heel trots op is. Gelukkig kunnen onze Zuiderburen veel meer talent overleggen dan de populaire kinderpopgroep.

Coely

Een zangeres die qua bekendheid ietwat achterblijft en toch al sinds 2012 muziek maakt. De nog altijd maar 24-jarige Coely combineert rap met een fijn vleugje soul. Sommige van haar teksten kunnen als biografisch worden gezien en daarnaast zijn haar nummers erg melodieus. Vorig jaar bracht ze haar debuutalbum uit. Hoe het album klinkt check je hieronder.

Yves V

Dimitri Vegas & Like Mike, Soulwax, Basto en Netsky. Allemaal namen die je wellicht bekend in de oren klinken. Yves V klinkt je waarschijnlijk minder bekend in de oren en toch is de Vlaamse dj al sinds 2008 actief en heeft ie platen uitgebracht op zo’n beetje alle grote labels uit de dance-industrie. Dat hij niet vies is om met onze jongens samen te werken blijkt wel uit het feit dat hij al platen heeft gemaakt met onder andere Afrojack, Blasterjaxx, Quintino, Chuckie, Sidney Samson en Don Diablo. Twee weken geleden bracht hij nog een plaat uit met de Nederlandse PolyAnna, Hoe die klinkt check je hieronder.

Emma Bale

De achttienjarige Emma Balemans, beter bekend als Emma Bale, werd in 2015 plotsklaps bekend doordat een van de grootste Belgische dj-namen een remix maakte van haar debuutsingle Run. Lost Frequencies zorgde ervoor dat het oorspronkelijke minimalistische gitaarliedje veranderde in een fijne uptempo deep house-plaat. Ook haar samenwerking Fortune Cookie met Milow werd een grote hit. Inmiddels heeft de zangeres haar debuut ep uitgebracht met beide versies van Run, covers van Kodaline, Oscar and the Wolf en Kygo en nog vijf eigen liedjes. Deze check je hieronder.

Milo Meskens

Milo Meskens werd in 2015 bekend dankzij zijn deelname aan De Nieuwe Lichting van Belgisch bekendste radiostation Studio Brussel. De zanger uit Deinze trad na zijn deelname op bij onder andere Qmusic Belgie, 3FM, het Belgische een en (uiteraard) Studio Brussel. De 22-jarige Milo bracht in maart dit jaar zijn debuutalbum uit met onder andere zijn eerste drie singles Here With Me, New Beginning en Twenty One. Hoe de rest van de plaat klinkt check je hieronder.

België begint vandaag aan het WK met een wedstrijd tegen Panama. De Rode Duivels zijn vanaf 17.00 te volgen.

Meer stukken van het WK Nieuweplaat lezen? Gisteren behandelden we Zwitserland!

Dit artikel WK Nieuweplaat: België – Dance en een potentiële wereldster in de rapscene stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-belgie-dance-en-een-potentiele-wereldster-in-de-rapscene/feed/ 0
Young The Giant – Simplify http://www.nieuweplaat.nl/indie/young-the-giant-simplify/ http://www.nieuweplaat.nl/indie/young-the-giant-simplify/#respond Mon, 18 Jun 2018 06:46:05 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26108 Young the Giant is vooral bekend van de meespringplaat My Body, maar lijkt de mood op weg naar hun vierde album is rustiger te...

Dit artikel Young The Giant – Simplify stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Young the Giant is vooral bekend van de meespringplaat My Body, maar lijkt de mood op weg naar hun vierde album is rustiger te willen houden. Simplify is de eerste track van wat de opvolger van het in 2016 uitgekomen Home Of The Strange moet worden.

Dit artikel Young The Giant – Simplify stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/indie/young-the-giant-simplify/feed/ 0
Buddy Guy – The Blues Is Alive And Well http://www.nieuweplaat.nl/album/buddy-guy-the-blues-is-alive-and-well/ http://www.nieuweplaat.nl/album/buddy-guy-the-blues-is-alive-and-well/#respond Mon, 18 Jun 2018 06:03:11 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26105 Buddy Guy is een grootheid binnen de (Amerikaanse) blues wereld. Guy is inmiddels 81(!) jaar oud, maar brengt nog regelmatig nieuwe albums uit. The...

Dit artikel Buddy Guy – The Blues Is Alive And Well stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Buddy Guy is een grootheid binnen de (Amerikaanse) blues wereld. Guy is inmiddels 81(!) jaar oud, maar brengt nog regelmatig nieuwe albums uit. The Blues Is Alive And Well is de opvolger van Born To Play Guitar uit 2015. De carrière van Buddy Guy duurt al meer dan vijftig jaar en hij is meermaals onderscheiden en ook opgenomen in The Rock & Roll Hall Of Fame.

De gevolgen van het ouder worden dienen zich ook aan bij Buddy Guy. Hij beseft heel goed dat zijn beste tijd achter hem ligt en zijn afscheid nadert. In de openingstrack, A Few Good Years, vertelt hij dat hij veel geluk heeft gehad, veel plaatsen gezien heeft en een berg geld heeft verdiend. Het enige dat hij nu nog nodig heeft zijn een paar goede jaren. Smekend wendt hij zich tot ‘The Lord’ in een onvervalst slepend bluesnummer.

Guy heeft met heel veel grote artiesten opgetreden en een aantal daarvan spelen nu met hem mee op dit album. In Cognac geven niemand minder dan Keith Richards en Jeff Beck acte de présence. Gitaargeweld alom dus. Stones-fans kennen Guy onder meer uit de concertfilm Shine A Light. In het middenstuk van het nummer is er een soort vraaggesprek van Guy met Richards en Beck, die beiden antwoorden met hun gitaar. ‘Can’t drink with me no more Muddy (Waters) / But I got Keith Richards / How ‘bout you Beck?’

De titeltrack is een smooth bluesnummer. Een gelikte productie, een blazersensemble en uiteraard mag ook de gitaarsolo niet ontbreken. Guy zingt dat de blues nog springlevend is en aan het einde geeft hij de boodschap ‘Keep the blues alive!’ mee.

Blue No More is een klassieke bluessong met een gastoptreden van James Bay. Op voorhand zou je denken dat dit een onmogelijke combinatie is, maar het resultaat valt mee. Al valt de stem van Bay in het niet naast die van Guy.

Ook Mick Jagger doet mee met zijn oude vriend. Hij zingt in You Did The Crime samen met Guy. Een heerlijk Chicago bluesnummer over een vrouw die overspel pleegt. ‘You did the crime / But I’m the one doin’ the time’. Jaggers stem is bijzonder geschikt voor de blues. In de beginjaren van de Stones maakten ze ook dit soort muziek en twee jaar geleden brachten zij nog Blue And Lonesome uit, waar dit nummer ook niet op misstaan had.

The Blues Is Alive And Well is een nieuw album met een oude sound en vintage blues. Het is met 64 minuten en vijftien tracks ook een volwaardig album en geen haastklus. Guy houdt van zijn muziek en om op te treden en dat hoor je terug op de hele plaat. In de handen van Buddy Guy is de blues zeker alive and well!

Dit artikel Buddy Guy – The Blues Is Alive And Well stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/album/buddy-guy-the-blues-is-alive-and-well/feed/ 0
BLACKPINK – DDU-DU DDU-DU http://www.nieuweplaat.nl/pop/blackpink-ddu-du-ddu-du/ http://www.nieuweplaat.nl/pop/blackpink-ddu-du-ddu-du/#respond Sun, 17 Jun 2018 10:56:09 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26101 De naam BLACKPINK zal je waarschijnlijk (nog) niet zoveel zeggen, maar op dit moment domineert de Zuid-Koreaanse meidengroep de wereldwijde charts met hun nieuwe...

Dit artikel BLACKPINK – DDU-DU DDU-DU stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
De naam BLACKPINK zal je waarschijnlijk (nog) niet zoveel zeggen, maar op dit moment domineert de Zuid-Koreaanse meidengroep de wereldwijde charts met hun nieuwe ep SQUARE UP. De videoclip van hun laatste single DDU-DU DDU-DU bereikte in nog geen twee dagen al bijna 50 miljoen views. Is BLACKPINK na BTS de volgende K-popsensatie die de wereld gaat veroveren?

Dit artikel BLACKPINK – DDU-DU DDU-DU stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/pop/blackpink-ddu-du-ddu-du/feed/ 0
Johnny 500, Jhorrmountain & Hef – Vacation http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/johnny-500-jhorrmountain-hef-vacation/ http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/johnny-500-jhorrmountain-hef-vacation/#respond Sun, 17 Jun 2018 10:44:46 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26099 Na Molly Met Spa is Johnny 500 terug met een nieuwe single; Vacation. De track is een samenwerking met Jhorrmountain en Hef. Johnny’s nieuwe...

Dit artikel Johnny 500, Jhorrmountain & Hef – Vacation stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Na Molly Met Spa is Johnny 500 terug met een nieuwe single; Vacation. De track is een samenwerking met Jhorrmountain en Hef. Johnny’s nieuwe single is een lekker zomers oorwurmpje geworden en de video is sinds kort ook te bekijken.

Dit artikel Johnny 500, Jhorrmountain & Hef – Vacation stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/johnny-500-jhorrmountain-hef-vacation/feed/ 0
WK Nieuweplaat: Zwitserland – Niet veel kaas gegeten van muziek http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-zwitserland-concept/ http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-zwitserland-concept/#respond Sun, 17 Jun 2018 09:45:27 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26078 Tijdens het WK voetbal duiken we bij Nieuweplaat elke dag in de muziek van de deelnemers. Vandaag de nummer 6 in de FIFA World...

Dit artikel WK Nieuweplaat: Zwitserland – Niet veel kaas gegeten van muziek stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Tijdens het WK voetbal duiken we bij Nieuweplaat elke dag in de muziek van de deelnemers. Vandaag de nummer 6 in de FIFA World Ranking, Zwitserland! Mocht je op vakantie door Zwitserland zijn gereden, merkte je op de radio dat de radiozenders niet veel variatie boden. Er zijn een hoop private popzenders, één schlagerzender en verder stelt de nationale radio ook niet veel voor. Zwitserland lijkt dus een redelijk saai land, maar er wordt wel degelijk muziek gemaakt.

Zwitserland is vooral een importeur van muziek. Wordt er in Amerika of een Europees land een hit gescoord, dan is dat waarschijnlijk ook een hit in Zwitserland. Zelfs het eigen jodelen, of de schlager, wordt niet door elke Zwitser gewaardeerd. Wanneer er dan toch muzikanten iets beginnen, is het helemaal zo slecht nog niet. De muziekscene in Zwitserland lijkt in golven op te bloeien. Zo had je in de jaren ’80 dance pioniers genaamd Yello. Ze maken een mix tussen italo disco uit het zuiden en de synthpop in de rest van Europa.


Een andere belangrijke stroming waar Zwitserland ineens kaas van gegeten bleek te hebben is de indiepop. Rond 2010 ontsprongen als riviertjes uit de Alpen verschillende indiebandjes. Een van die bandjes Baby Genius. Deze band bracht laatst zijn eerste album uit 2008 opnieuw uit. Hij deed dit omdat dit album goed was, maar het de tijdgeest van toen is ontgroeid. Hij heeft naar eigen zeggen de gevel heeft een nieuwe verflaag gekregen, gaten op de zolder opgevuld en modernere keukenapparatuur aangeschaft. En dat klinkt zo:

Ook Sheila She Loves You is zo’n band. Het is 2010 all over, en redelijk een stille dood gestorven. Verder dan een nieuw projectje is het niet geworden. Maar goed was het wel:

De bekendste in Nederland is misschien wel 77 Bombay Street. Zij kregen met Long Way een kleine bekendheid in Nederland:

Op dat laatste project na, is bijna alles uitgestorven. Er zijn weinig nog actieve bands uit die scene in Zwitserland te vinden. Zo stond in een van de reacties van latere nummers van zo’n bandje: “Dat is mijn leraar!” Ze zijn een nieuwe carrière begonnen dus.

De Zwitserse charts lijken erg op die van andere landen. Maar dan met heel weinig eigen artiesten. Je merkt er wel dat Zwitserland meertalig is. Zo heb je er bijvoorbeeld Italiaanse, Duitse en Franse nummers tussen staan. De artiest die nu op 1 staat is Lo & Leduc, een rapgroep uit Bern. Een van hun bekendste nummers is Chileli vo Wasse. Dat is de Zwitserse naam voor de Kirch von Wassen; een kerk in het Zwitserse plaatsje Wassen.

De groep geeft in een interview aan, dat we op mogen zoeken wat de titel betekent. Op de Wikipedia-pagina van die kerk vinden we deze uitspraak: “Darin benutzen sie die Kirche von Wassen als Metapher für eine zwischenmenschliche Beziehung, die nicht so recht auf Touren kommt.” Oftewel: “Daarin gebruiken ze de kerk van Wassen als een metafoor voor een intermenselijke relatie die niet echt op gang komt.”

En ze kunnen misschien gelijk de vergelijking doortrekken naar de muziekscene in Zwitserland, die ook nooit echt op gang komt. Zwitserland lijkt toch niet zo veel kaas gegeten te hebben van muziek.

Fan geworden van Zwitserland? Je kan ze vanavond om 20:00 aanmoedigen tegen Brazilië.

Meer weten over de muziek van de WK-landen? Gisteren schreven we al over Argentinië.

Dit artikel WK Nieuweplaat: Zwitserland – Niet veel kaas gegeten van muziek stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/b-kant/wk-nieuweplaat-zwitserland-concept/feed/ 0
The Carters – Apes**t http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/the-carters-apest/ http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/the-carters-apest/#respond Sun, 17 Jun 2018 06:56:46 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26095 Beyoncé en Jay-Z reizen momenteel de wereld rond met hun On The Run II Tour waarbij ze op 19 en 20 juni ook de...

Dit artikel The Carters – Apes**t stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Beyoncé en Jay-Z reizen momenteel de wereld rond met hun On The Run II Tour waarbij ze op 19 en 20 juni ook de Johan Cruijff ArenA zullen bezoeken. Geheel onverwacht heeft het stel nu ook een gezamelijk album getiteld Everything Is Love uitgebracht. Vooralsnog is deze alleen via  Tidal (de streamingsdienst van Jay-Z) te verkrijgen. Voor het album zijn uiteraard ook een aantal visuele beelden gemaakt. De video van het nummer Apes**t beleefde gisteravond zijn vuurdoop op YouTube.

 

Dit artikel The Carters – Apes**t stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/hiphop-rnb/the-carters-apest/feed/ 0
SYML x Sam Feldt – Where’s My Love http://www.nieuweplaat.nl/electronic/syml-x-sam-feldt-wheres-my-love/ http://www.nieuweplaat.nl/electronic/syml-x-sam-feldt-wheres-my-love/#respond Sat, 16 Jun 2018 16:40:55 +0000 http://www.nieuweplaat.nl/?p=26084 Rond het einde van 2017 maakte Nederland kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Brian Fennell, beter bekend onder zijn artiestennaam SYML. Met zijn prachtige, ingetogen...

Dit artikel SYML x Sam Feldt – Where’s My Love stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
Rond het einde van 2017 maakte Nederland kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Brian Fennell, beter bekend onder zijn artiestennaam SYML. Met zijn prachtige, ingetogen nummer Where’s My Love wist hij airplay te scoren op de Nederlandse radio. Het bleef echter niet alleen bij radio-airplay voor de zanger, die eerder in de band Barcelona speelde. Nadat deze door Dotan was uitgenodigd voor zijn 7 Layers Festival wist Where’s My Love het ook nog eens te schoppen tot 3FM Megahit. Nu is er een remix verschenen van deze plaat. Deze is afkomstig van onze landgenoot Sam Feldt. SYML over deze samenwerking: ‘Humbled to have worked with Sam Feldt on this song. Collaboration can be surprising, but it usually results in something special’. Benieuwd hoe de twee samen klinken? Je checkt ’t hierboven.

Dit artikel SYML x Sam Feldt – Where’s My Love stond als eerste op  | Nieuweplaat.nl.

]]>
http://www.nieuweplaat.nl/electronic/syml-x-sam-feldt-wheres-my-love/feed/ 0