Festival warming-up: Paaspop

Paaspop_Elke
Foto: Elke Teurlinckx

Het is weer tijd voor muziek, zon en bier! Op 25, 26 en 27 maart is de eer aan Paaspop om zoals gewoonlijk het festivalseizoen te openen. Festivalterrein de Molenheide in Schijndel wordt tijdens het paasweekend omgetoverd tot een ‘magische Las Vegas filmsetting’, waarbij de indrukwekkende decors met duizenden lichtjes zoals ieder jaar een grote rol zullen spelen. Nieuweplaat zet voor jou op een rij welke acts je dit jaar echt niet mag missen op Paaspop.

1. DeWolff
De Limburgse band DeWolff, die bekend staat om hun psychedelische bluesrock, kwam afgelopen maand met alweer het zesde album, genaamd ROUX-GA-ROUX. Op deze plaat laten de heren horen dat ze zeker kunnen rocken (zoals bijvoorbeeld op de nieuwste single Love Dimension), maar de tomeloze energie van de band ervaar je live het beste. Zij zullen vrijdagmiddag het bal openen op de Phoenix stage.

2. Jett Rebel
Inmiddels heeft hij zich een blonde look aangemeten, maar dat betekent niet dat je deze artiest over moet slaan. Jett Rebel, de man die alles kan, is van plan dit jaar drie albums uit te brengen. Op het eerste album Truck uitte hij zijn grenzeloze creativiteit al in maar liefst 27 nummers. Deze excentrieke zanger is vrijdagavond te zien op de Apollo stage.

3. Lil’ Kleine en Ronnie Flex
De meest besproken Nederlandse rappers mogen natuurlijk niet ontbreken in het nieuwe festivalseizoen. Grote kans dat Lil’ Kleine en Ronnie Flex hun grootste hits ten gehore gaan brengen, waaronder nieuwste single Niet Omdat Het Moet. Daarnaast staat debuutalbum WOP van Lil’ Kleine vol met meer samenwerkingen tussen de twee heren. Zij zullen vrijdagavond schitteren op de Roxy stage.

4. The Brahms
Nieuwkomers in festivalland zijn de heren van The Brahms. Deze vrolijke Nederlandse band werd afgelopen jaar bekroond tot Serious Talent en het nummer Golden werd grijs gedraaid op de Nederlandse radio. Met het uitbrengen van hun nieuwste single Shoulder Blades en een nominatie voor de 3FM Serious Talent award op zak mogen de heren de toekomst gerust kleurrijk inzien. Waan je op zaterdag in zomerse sferen bij de Jack Daniel’s stage.

5. Causes
Laatst spraken wij nog met de zanger van Causes over het enorme succes dat de band beleefde in 2015. In het nieuwe jaar brachten ze hun debuutalbum Under Bridges That You Built For Me uit, dat na singles als Teach Me How To Dance With You en Walk On Water de hoge verwachtingen waarmaakte. Maken ze deze ook waar op het podium? De band speelt zaterdagmiddag op de Apollo stage.
CAUSES1-AWH-1292
6. De Staat
In hometown Nijmegen is De Staat al langere tijd hotter dan hot, maar inmiddels heeft dit enthousiasme zich ook uitgebreid naar de rest van het land. Nieuwe plaat O, met onder andere hits als Peptalk en Make The Call, Leave It All, heeft de band veel nieuwe fans opgeleverd. De show van deze rockband is zaterdagavond te bewonderen op de Phoenix stage.

7. Lucas Hamming
In 2015 werd Never Let You Down 3FM Megahit en zag debuutplaat HAM het levenslicht. Sindsdien heeft Lucas Hamming de smaak écht te pakken. De Beste Singer-Songwriter zanger scoorde onlangs nog een plekje op het affiche van Pinkpop, maar zal eerst op Paaspop laten zien hoe je een feestje bouwt. De videoclip van zijn nieuwste single Fool geeft je een kijkje in een show van Hamming (360 graden!). Deze 22-jarige rocker staat zaterdagmiddag op de Jack Daniel’s stage.

8. Sam Feldt
De Brabantse Sammy Renders, beter bekend als Sam Feldt, weet wel hoe hij moet remixen. Zo werd Show Me Love – met veel succes – door hem al in een nieuw jasje gestoken en doen zijn nieuwste platen Been A While en Hungry Eyes het ook prima. Zijn succes zal het komende jaar waarschijnlijk alleen maar blijven groeien. Kom zaterdagavond dansen op zijn beats bij de The Warehouse by Desperados stage.

9. Birth of Joy
Birth of Joy speelde in 2014 een indrukwekkend aantal liveshows. Gaan de heren dit jaar hun record uit 2014 verbreken? De Utrechtse rockband bracht onlangs derde studioalbum Get Well uit, en staat in de startblokken om tijdens het komende festivalseizoen te gaan knallen. Headbangen met deze band doe je zondagavond bij de Jack Daniel’s stage.

10. Bombay
Het nieuwe album Show Your Teeth werd vorige maand gepresenteerd en daarmee zette de Amsterdamse band Bombay zich opnieuw op de kaart. Het nieuwe geluid is duidelijk te herkennen, zo ook op de single Gold Rush. Bombay is zondagmiddag te zien op de Jack Daniel’s stage.
IMG_5574
Foto: Nick Helderman

Om ervoor te zorgen dat je echt goed voorbereid Schijndel betreedt, hebben wij een Paaspop playlist voor je samengesteld:

Paaspop vindt plaats op 25, 26 en 27 maart in Schijndel. Tickets zijn hier verkrijgbaar.