Festival warming-up: Indian Summer Festival

Al op vrijdag 3 juni zal het Indian Summer Festival neerstrijken in Langedijk. In de 16e editie staan sfeer en beleving centraal en daarom zul je, behalve van muziek, ook van foodtrucks, een festivalmarkt en een open air Dance Stage kunnen genieten. Nieuweplaat laat de foodtrucks even links liggen en heeft voor jou een aantal muzikale hoogtepunten op een rijtje gezet.

Charly Lownoise & Mental Theo
Ken je dat ene nummer nog, waar je je in de nineties zo hard op ging? Ik heb het over Wonderful Days, een grote hit van Charly Lownoise en Mental Theo. Na dit nummer kwamen ze nog met andere tracks als Stars en Hardcore Feelings, maar die deden het bij lange na niet zo goed als Wonderful Days. De Happy Hardcore versie van dit nummer kom je waarschijnlijk nog steeds tegen tijdens het stappen. De rest van het repertoire van deze heren is wat onbekend, maar alleen voor dit nummer moet je toch wel even een kijkje nemen. Ze zijn op zaterdag om 21u te vinden bij 80’s/ 90’s.

Guus Meeuwis
Deze Brabantse held trekt momenteel met zijn theater/clubtour Groots met een Zachte G door het land en speelt halverwege juni in een uitverkocht Philips Stadion (Eindhoven). Toch doet hij Indian Summer even aan om de Noord-Hollanders ook van zijn zachte g te laten genieten. Leuk voor nummers als Brabant, Het is een Nacht, Kedeng Kedeng en ’t dondert en ’t bliksemt. Iemand die je toch minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Je checkt Guus op vrijdag, om 22.30u op de popstage.

The Brahms
In de zomer van 2015 scoorde deze Utrechtse band een 3FM megahit met het nummer Golden en nog geen jaar daarna haalden ze een 3FM Award binnen (voor beste alternatieve act). In 2015 waande je je al in zonnige sferen met deze band en in 2016 is dat onveranderd. Zoek een lekkere graspol op, sluit je ogen en geniet even. Je geniet van dit zomerse feestje op zaterdag om 13u op de popstage.

Jeugd van Tegenwoordig
Hoewel Bløf de laatste act van de zaterdagavond is, is de Jeugd van Tegenwoordig het absolute hoogtepunt. De heren kwamen vorig jaar met hun vijfde album Manon en toeren hiermee nog steeds Nederland door. Hoe de formatie ooit is ontstaan, is onduidelijk, maar met Waskeburt?! stonden de mannen in een klap op de kaart. Live zijn ze geweldig; ze maken er hoe dan ook een feestje van. De jeugd mag je zeker niet missen! Volg het sterrenstof en zie de JvT op zaterdag om 20.45 op de popstage.

Andere artiesten die het festival nog aandoen zijn onder andere Feest DJ Ruud, Ronnie Flex, Douwe Bob en Typhoon. Mocht je dat niets vinden, kun je altijd nog losgaan bij de dance stage, waar de hele middag en avond de tofste dance-acts te vinden zijn.