Het beste van de muziekmaand april (2021)

April was de maand dat er eindelijk weer wat gevierd kon worden. Naast dat er steeds meer open wordt getest, waren er ook de feestelijke 3FM Awards (met Chef’Special en Eefje de Visser als (de) grote winnaars). Er was ook triester nieuws met het overlijden van rapper DMX en Van Dik Hout-drummer Oscar Kraal. De maand werd afgesloten met de rel tussen Ronnie Flex en TopNotch. ”Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor Nederlandse muziek” en ”ik ben betaald met finessings” is wat de rapper onder meer schreef. Maar gelukkig was er bovenal mooie nieuwe muziek.

Track op Repeat

We kennen Tom Odell allemaal van zijn prachtige hit Another Love. Acht jaar later brengt hij nog steeds heerlijke muziek uit. In juni brengt Odell zijn vijfde album uit, waar als allereerste track numb op staat. Dit nummer bracht hij in februari al uit, maar deze maand bracht hij een andere versie uit. Samen met de rapper ZAIA. numb is, zoals vele songs van Odell, een erg open en emotionele track. Odell vertelt over zijn mentale problemen en dat kan ik erg waarderen. Gepaard met een goede beat eronder en de heerlijke stem van ZAIA is het simpelweg gewoon lekker. Hopelijk kan hij ons net zo verrassen met het nieuwe album, als met numb! (Nienke Teunissen)

Topalbums

Twee albums wisten de afgelopen maand een 8 of hoger te behalen. Demi Lovato scoorde met haar meest persoonlijke plaat ooit maar liefst een 8.4. ‘Ondanks – of juist dankzij – de afgelopen jaren klinkt Lovato sterker dan ooit tevoren. De samenhang in dit album kon beter. Haar verhaal komt hierdoor minder sterk uit de verf, maar haar vastberadenheid en eerlijkheid maken dat meer dan goed. Dancing With The Devil…The Art of Starting Over is niet alleen haar beste werk, maar vooral een inspiratie. Zelfs de duivel kan dat niet van haar afpakken.’

Lovato’s rockende landgenoten van de band Greta van Fleet wisten met hun tweede studioalbum precies een 8 binnen te hengelen. ‘De tracks op The Battle At Garden’s Gate maken voldoende duidelijk dat Greta Van Fleet bestaat uit supertalenten. Het album heeft continu een hoog niveau, al blijft een uur luisteren naar de stem van Josh Kiszka best wel een intense opgave. Sta je daar voor open, dan heb je met The Battle At Garden’s Gate een sublieme rockplaat in handen.’

Interviews

De afgelopen maand sprak Nieuweplaat met de Nederlandse singer-songwriter Neil Hollyn. Hij vertelde onder meer hoe hij zijn liedjes schrijft en hoe deze verder  tot stand komen. Wat hij ons nog meer allemaal vertelde kan je hier vinden.

Ben je benieuwd naar wat onze favorieten van de maand maart waren? Klik dan hier om dit te checken.