Het beste van de muziekmaand november

November. De maand die vooral in het teken stond van de ruzie tussen Taylor Swift, haar label Big Machine Records en manager Scooter Braun aangaande de rechten van Tay Tay haar muziek. Ook maakten festivals als Pinkpop, Eurosonic, Noorderslag en Motel Mozaique een flink deel van hun line-up bekend met grote namen als Red Hot Chili Peppers en Post Malone (Pinkpop), Eefje de Visser en Duncan Laurence (Eurosonic) en Destroyer en Leif Vollebekk (Motel Mozaique).

Track op Repeat

‘Met zijn tweede album Love & Hate leverde de Britse neosoulzanger Michael Kiwanuka in 2016 al een parel van een plaat af, maar op zijn nieuwste album doet hij het nog eens dunnetjes over. Sterker nog: KIWANUKA is gewoon nóg beter dan die succesplaat. Er staan weer talloze mooie tracks op, waarvan één mij wel heel erg verraste: Final Days, misschien wel het beste nummer op het album. Aangezien het slechts een albumtrack is valt er verder weinig achtergrondinformatie over te vertellen, maar waarom Final Days zo goed is? Alle lagen vallen prachtig in elkaar. Het is een emotioneel en melancholisch nummer over iemands laatste dagen in leven. Wat mij betreft een instant classic.’ (David Rooker)

 

Topalbums

Slechts één album, afkomstig van eigen bodem, wist afgelopen maand een cijfer boven de 8 te scoren, maar dan praat je ook niet over de minste act. Kensington wist met hun vijfde album maar liefst een 8.5 te halen. ‘De Canadese lucht heeft de mannen van Kensington blijkbaar goed gedaan. Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen en mogen trots zijn op het resultaat. Met Time hebben ze een voortreffelijk album afgeleverd. Kensington is in alle opzichten volwassen geworden, de jonge honden zijn achtergebleven in de bossen van Canada.’ Naast het mooie cijfer voor Kensington wisten maar liefst vier albums een acht binnen te slepen. Deze eer valt ten deel aan Barry Hay & JB Meijers, Di-Rect, Gang Starr en The Flower Kings.

Benieuwd naar onze favorieten van oktober? Die kan je hier vinden.