Het Beste Van De Maand Maart

Maart. De maand waarin de lente begint en waar doorgaans de grote artiesten album na album eruit gooien. Dit jaar viel dat wat mee, al kwamen wel artiesten als Pearl Jam, Shawn Mendes en Snow Patrol met hun eerste singles in lange tijd. Nieuweplaat blikt terug op de muziekmaand maart met de beste singles, albums en opmerkelijkste video’s.

Track op repeat

Normaal huiver ik een beetje als gitaarbands de overstap naar synthesizers maken, maar The Decemberists laat zien dat het ook fenomenaal kan uitpakken. Severed doet een beetje denken aan het beste van New Order en door de beat word je onmiddellijk het nummer in getrokken. De stem van Colin Meloy gaat perfect op in de muziek. Daarnaast is het ook nog een nummer met inhoud, al hebben we inmiddels wel zat nummers die over Donald Trump gaan natuurlijk. Al is het verfrissende wel dat de band in het hoofd van demagoog – het wordt nooit letterlijk de Amerikaanse president – probeert te kruipen in plaats enkel kritiek zijn kant op te gooien. I alone am the answer/I alone will make wrongs right. (Door Kasper Hermans)

Beluister hieronder onze afspeellijst van maart

Topalbums

Black Foxxes – Reiði (8,3)

Het tweede album van Black Foxxes werd in eigen land zeer goed ontvangen en ook hier kan het op een hoge waardering rekenen. Rockalbum Reiði kreeg een 8,3, omdat het de kwaliteit van hun debuut zonder problemen doortrekt en zelfs naar een plan hoger lijkt te hebben getild. Lees hier de recensie.

Parfitt, Ezra en Schuurman

Achter Black Foxxes werden er in maart nog drie achten uitgedeeld. Het postume album van Rick Parfitt (voormalig Status Quo) verdiende met Over And Out dat cijfer. Voor George Ezra was het Staying At Tamara’s dat hoge ogen gooiden. Terwijl Birgit Schuurman haar plaat A Fool For Love niet zonder Nieuweplaat-succes uitbracht.

De opmerkelijkste videoclips van maart