Waarom we Show Me Love na 25 jaar nog steeds niet zat zijn

Vijfentwintig jaar Show Me Love! En hoe vier je zo’n verjaardag? Juist! Met een remake van het nummer, zal deephouse dj Sam Feldt hebben gedacht. Deze zomer bracht hij zijn versie uit van de track, samen met zangeres Kimberly Anne. Maar kennen we het nummer wel zo goed als we denken? Wat is het geheim van de zomerhit der zomerhits?

Robin S. wordt als Robin Stone geboren op 27 april 1962 in New York. Ruim dertig jaar na haar geboorte scoort de zangeres een ongelofelijke hit met Show Me Love. Het nummer werd in 1990 door Allen George en Fred McFarlane geschreven en datzelfde jaar door Robin S. op het label Champion Records uitgebracht. De originele versie verscheen niet in de hitlijsten. Pas in 1992 werd het origineel opgepikt door de Zweedse dj Stonebridge. Hij bracht zijn versie uit in 1993 en dat wordt tegenwoordig aangemerkt als origineel.

In Amerika ging Show Me Love hard, zo hard zelfs dat het nummer piekte op nummer 5 in de Bilboard top 100. Ook in Nederland deed mevrouw Stone goede zaken, het hoogtepunt voor de hittrack was een dertiende plaats in de single top 100.

Tot zover is er weinig bijzonders aan de hand, want dit succes overkomt ook andere artiesten. Het unieke van dit verhaal is dat het nummer tot op heden nog leeft in de clubs, maar ook daarbuiten. Zo wordt het nummer jaarlijks gesampled en geremixt door diverse grootheden uit de muziekindustrie.

Dit jaar heeft Show Me Love ook een andere uitvoering gekregen. De Nederlandse deephouse dj Sam Feldt ging er mee aan de haal, samen met popzangeres Kimberly Anne. Feldt is niet de enige Nederlander die aan de slag ging met Show Me Love. Eerder maakte Laidback Luke samen met Steve Angello, voormalig Swedish House Mafia lid, een remix van Show Me Love.

Naast Sam Feldt, Laidback Luke en Steve Angello blijven er genoeg artiesten om op te noemen die Show Me Love hebben geremixt of gesampled hebben. We zetten de meest geslaagde (of minst tenenkrommende) met een hoog Show Me Love gehalte op een rijtje:

2015:

Sam Feldt ft. Kimberly Anne – Show Me Love

Doctor Y – Show Me Love

2014:

Ferreck Dawn & Redondo – Love Too Deep

Clean Bandit ft. Elisabeth Troy – Show Me Love

2013:

Kid Ink ft. Chris Brown – Show Me

2012:

Sean Finn – Show Me Love 2K12

2011:

Jason DeRulo – Don’t Wanna Go Home

2008:

Steve Angello & Laidback Luke ft. Robin S. – Show Me Love