WK Nieuweplaat: België – Dance en een potentiële wereldster in de rapscene

Aangezien Oranje er dit jaar helaas niet bij is hebben Nederlanders de keuze voor wie ze gaan juichen. Een van de meest genoemde namen en tevens outsider voor de eindwinst lichten wij vandaag uit in WK Nieuweplaat: België. In eerste instantie denken wij als Nederlandstaligen dan natuurlijk aan K3. Het is alleen de vraag of de doorgewinterde muziekbelg daar nou echt heel trots op is. Gelukkig kunnen onze Zuiderburen veel meer talent overleggen dan de populaire kinderpopgroep.

Coely

Een zangeres die qua bekendheid ietwat achterblijft en toch al sinds 2012 muziek maakt. De nog altijd maar 24-jarige Coely combineert rap met een fijn vleugje soul. Sommige van haar teksten kunnen als biografisch worden gezien en daarnaast zijn haar nummers erg melodieus. Vorig jaar bracht ze haar debuutalbum uit. Hoe het album klinkt check je hieronder.

Yves V

Dimitri Vegas & Like Mike, Soulwax, Basto en Netsky. Allemaal namen die je wellicht bekend in de oren klinken. Yves V klinkt je waarschijnlijk minder bekend in de oren en toch is de Vlaamse dj al sinds 2008 actief en heeft ie platen uitgebracht op zo’n beetje alle grote labels uit de dance-industrie. Dat hij niet vies is om met onze jongens samen te werken blijkt wel uit het feit dat hij al platen heeft gemaakt met onder andere Afrojack, Blasterjaxx, Quintino, Chuckie, Sidney Samson en Don Diablo. Twee weken geleden bracht hij nog een plaat uit met de Nederlandse PollyAnna, Hoe die klinkt check je hieronder.

Emma Bale

De achttienjarige Emma Balemans, beter bekend als Emma Bale, werd in 2015 plotsklaps bekend doordat een van de grootste Belgische dj-namen een remix maakte van haar debuutsingle Run. Lost Frequencies zorgde ervoor dat het oorspronkelijke minimalistische gitaarliedje veranderde in een fijne uptempo deep house-plaat. Ook haar samenwerking Fortune Cookie met Milow werd een grote hit. Inmiddels heeft de zangeres haar debuut ep uitgebracht met beide versies van Run, covers van Kodaline, Oscar and the Wolf en Kygo en nog vijf eigen liedjes. Deze check je hieronder.

Milo Meskens

Milo Meskens werd in 2015 bekend dankzij zijn deelname aan De Nieuwe Lichting van Belgisch bekendste radiostation Studio Brussel. De zanger uit Deinze trad na zijn deelname op bij onder andere Qmusic België, 3FM, het Belgische één en (uiteraard) Studio Brussel. De 22-jarige Milo bracht in maart dit jaar zijn debuutalbum uit met onder andere zijn eerste drie singles Here With Me, New Beginning en Twenty One. Hoe de rest van de plaat klinkt check je hieronder.

België begint vandaag aan het WK met een wedstrijd tegen Panama. De Rode Duivels zijn vanaf 17.00 te volgen.

Meer stukken van het WK Nieuweplaat lezen? Gisteren behandelden we Zwitserland!