Cosmic Bride – Stars In Your Hands

Waardering

7

8

Cosmic Bride kreeg veel positieve reacties na haar optreden in Pabandom iš Naujo met haar single The Devil Lives In Spain, afgelopen januari. Ze ging niet door naar de volgende ronde van de Litouwse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival, maar van de internationale Eurofan-community kreeg ze veel support.  Een mooie basis voor haar eerste ep Stars In Your Hands.

De in Rotterdam woonachtige Litouwse brengt Stars in Your Hands uit op de dag dat Joeri Gagarin in 1961 de eerste mens in de ruimte werd. Natalia Kheratskaya, de echte naam van Cosmic Bride, omschrijft haar ep als een ‘ode aan de eerste kosmische reis’. Geïnspireerd door de menselijke drive voor ontdekking, voortgang en de potentie om onszelf aan te passen hoe we willen. Ze zegt: Als de eerste man in de ruimte de weg heeft gebaand naar de sterren, zouden we dan allemaal ons lot kunnen grijpen en de sterren in onze handen schudden?’ Cosmic Bride noemt dit een sterke boodschap over de kracht van wilskracht, inbeelding en de menselijke geest.

De drie tracks op de ep zijn Will, Drive en Voyage. De nummers lopen mooi in elkaar over, alsof je naar één nummer luistert. Toch zijn ze nog verschillend genoeg om ze te onderscheiden. De sound van Stars In Your Hands geeft een dromerige impressie en geeft je daardoor ook het gevoel dat je daadwerkelijk op een kosmische reis gaat. De ep mag dan wel kort zijn, het geeft je toch het gevoel dat je ruim zes minuten wordt ondergedompeld. In de tekst zit veel herhaling, maar dat is niet per se storend, aangezien het past bij het thema en de lyrics het verhaal dat Cosmic Bride wil vertellen goed weergeven.

Stars In Your Hands klinkt zo als een veelbelovende eerste ep van Cosmic Bride. En als haar fanbase hiermee verder groeit, komt dat Songfestival vanzelf.