Over Ons

Geboren uit frustratie…
Nieuweplaat.nl is geboren uit de frustratie van muziekliefhebbers. De frustratie dat nieuwe muziek lastig te vinden is door de wildgroei aan de verschillende kanalen die er tegenwoordig te vinden zijn. Zo halen YouTube, Spotify en andere streamingsdiensten iedere minuut zo’n 100 uur aan materiaal binnen. Zie daar maar eens de nieuwe muziek uit te vissen… Om die reden is Nieuweplaat.nl opgericht. Een verzamel- en discussieplatform voor de nieuwste muziek, zowel nationaal als internationaal. Grote artiesten, maar ook de net beginnende bandjes. Benieuwd wie de liefhebbers achter deze website zijn? Check onze redactiepagina!

De nieuwe muziek die wij plaatsen wordt grofweg ingedeeld in vijf verschillende categorieën: electronic, pop, indierock, hip-hop/r&b en soul & jazz. Daarnaast schrijven we recensies over albums uit werkelijk alle genres. Onder b-kant vind je het overige echte schrijfwerk; van interviews met bekende artiesten tot artikelen over belangrijke trends binnen de muziekwereld. Ook bereiden we je aan de hand van onze festival warming-ups voor op de leukste festivals in binnen- én buitenland.

Versterking gezocht
Wij willen groeien om het grootste online platform voor nieuwe muziek in Nederland te worden, en staan daarom altijd open voor enthousiaste muziekliefhebbers die onze redactie willen versterken. Lijkt het jou leuk om op vrijwillige basis met ons op zoek te gaan naar nieuwe muziek? Ben jij altijd op zoek naar dat ene bandje dat nog nèt even een steuntje in de rug nodig heeft om door te breken of houd jij een bepaald genre al een tijdje strak in het vizier? Dan zoeken wij jou! Op onze vacaturepagina vind je meer informatie over schrijven voor Nieuweplaat.