Darlyn – Roll With The Punches

Waardering

9

8

Darlyn geeft na acht jaar de pijp aan Maarten. De band met wortels in zowel Amsterdam als Rotterdam zegt de inspiratie te missen om nieuwe muziek te maken. Echter was dit tijdens de coronapandemie nog niet het geval en daarom is er toch een nieuw album te verwelkomen als slotakkoord: Roll With The Punches.

Het afscheidsalbum is een ode aan het avontuur dat de leden van Darlyn samen hebben beleefd, de liefde voor de muziek en de verhalen die nog verteld moeten worden. Een aantal van die verhalen kennen we al wat langer. Zo zag Take Me Home al in 2021 het levenslicht, komen Because of You, Hey Mama Hey en Good Girl  uit 2022 en de meest recente track is Night and Day, waarmee Darlyn het album opent. Deze vijf tracks zijn aangevuld met nog een zestal nummers, waarmee de speelduur van Roll With The Punches uitkomt op een kleine 45 minuten.Voor een band die inspiratie zegt te missen, geen verkeerde albumlengte.

Na albumaftrap Night and Day gaat Roll With The Punches direct door met nog meer eerder uitgebracht werk. Die herkenbaarheid is goed en zorgt voor een sterke start van het album. De eerste ‘onbekende’ track is You Know How To Hurt Me en die bewandelt hetzelfde aangename pad.Ook Pull You In en Living A Lie zijn een genot voor het oor. Het is heerlijke, ongedwongen luistermuziek, die je doet afvragen waarom er toch een einde gaat komen aan dit Darlyn-avontuur.

De band gaat verder met de eerder uitgebrachte tracks Good Girl en Take Me Home, zodat je weer terug bent bij het gevoel van herkenning. Daar is goed over nagedacht. Darlyn eindigt uiteindelijk met Mom’s Queen Bed, Come Around en This Is Why You’re Beautiful. In die tracks laat de band horen hoe veelzijdig ze is. De eerste geeft een heerlijk relaxed roadtripgevoel, Come Around klinkt als prima festivalmuziek en de laatste maakt het avontuur af als prachtig klein afscheidsliedje. Een track die het album waardig afsluit.

Stoppen op je hoogtepunt, dat is wat Darlyn met Roll With The Punches doet. Vanaf de eerste tot de laatste noot is dit album een genot om naar te luisteren. Waar er vele verschillende stijlen de revue passeren, is de sound door de stem van zangeres Diwa Meijman zeer herkenbaar. En of het nu wat steviger is, zoals op Come Around, of een kleiner liedje zoals Take Me Home: alles gaat de band prima af.

Op 15 oktober zal er in de Paradiso te Amsterdam een exclusieve afscheidsshow plaatsvinden, voor de fans een must om heen te gaan want enkel op deze avond zal de fysieke versie (op CD) van Roll With The Punches verkocht gaan worden.

Tags