Goodluck – Creatures Of The Night

Waardering

8 Eindcijfer

Conclusie

Goodluck is een elektro-swing en dance groep uit Kaapstad, Zuid Afrika, bestaande uit Ben Peters, Juliet Harding en Raiven Hansmann. Samen maken ze een prettige mix van jazz melodieën over een dance beat.

Voordat ik dit album binnen kreeg had ik nog nooit van ze gehoord. Al gauw hoorde ik inderdaad een prettige mix die me doet denken aan een ontmoeting tussen Caro Emerald, Basement Jaxx en Kraak & Smaak. Prettig popgeluid met invloeden van de voorbije decennia en hedendaagse dance.

Het begint met een poppy ‘Creatures Of The Night’. Een vrolijke start van het album. En dan een fijne drum in ‘Body Guard’. Lekker tempo en je wordt meteen happy! En dan wordt het wat harder dankzij het dubstep geluid in ‘Trickery’. Niet aan te raden in de auto, want dat gaat geld kosten…

De tracks daarna blijven dat prettige geluid behouden. De heerlijke jazzy stem van Juliet Harding draagt daar enorm aan bij. Op de 7e track ‘What Would We Be’ horen we gast vocals van Lisa Kekuala in combinatie met saxofoon en een jazzy dance beat. Het goeie tempo zorgt er voor dat stil zitten niet mogelijk is.

En dan doen we weer een nummertje Dubstep. Met de zang van Matthew Gold vindt ‘Universe’ een mooie balans tussen dance en relaxte vocals. ‘Le Good Life’ houd het dance-gevoel goed vast en zo komen we bij track 10 van het album ‘Money Don’t Matter’. Blazers, een goeie piano en een stem die doet denken aan Louis Armstrong. En zo wordt ik tegen het einde van het album toch nog vrolijker als daarvoor… niet verwacht dat dat kon, maar ja hoor. En dan is ie opeens afgelopen en wacht ik op de laatste track…

En dan begint het onweer en hoor ik een techno geluidje. Een beat en baslijn komen er bij. Het nummer bouwt rustig op. De fijne stem van Juliet Harden vult de ruimte en ik geniet van deze wat rustigere afsluiting en kom weer langzaam tot mezelf. Een waardige afsluiter van dit album.

Conclusie: Voor mij een prettige kennismaking met het trio van Goodluck. Dit album ga ik vaker opzetten!

Wat vind jij van deze plaat?