Jonna Fraser – Champagne Rain

Waardering

6

Jonna Fraser heeft al een aantal succesvolle jaren in zijn muziekcarrière achter de rug. En ook dit jaar heeft hij niet stilgezeten. De Surinaamse rapper uit Zaandam staat bekend om zijn productiviteit in het uitbrengen van muziek. Ook afgelopen vrijdag weer. Dit keer verraste hij zijn fans met een nieuw album Champagne Rain.

 Een week voor de release van Champagne Rain combineerde Jonna Fraser samen met Hef zijn videoclip. Waar eerst het nummer Situaties met rapper Chivv te zien is. Een rauw hiphopnummer met diepe bars. En daarna de track van Hef Wat ik doe samen met Jonna Fraser. Dit was een voorproefje van wat er nog ging komen.  Afgelopen zomer bracht Jonna Fraser zijn achtste album Calma uit, waarop hij zijn brede muziekstijl liet zien, met een mix van clubhits, afrobeats, diepe teksten en zwoele soul. Op de albumcover prijkte de grote trots van Jonna Fraser, zijn zoontje Ace. Ook stonden er grote samenwerkingen op de plaat met Lil Kleine, Yade Lauren en Chivv waarmee hij drie nummer 1 hits wist te scoren.

Maar de zomer is voorbij en de winter is aangebroken. Jonna Fraser heeft er met deze plaat voor gekozen om zijn gevoelige kant te laten zien. De gedreven rapper maakte luisteraars in oktober al warm met de single Champagne Rain. Dat is ook de naam van zijn nieuwe album, dat vol staat met veel tunes uiteenlopend van gevoelige liefdesliedjes club-hits die de liefhebbers van hem kennen. Ook is er gebruik is gemaakt van live-instrumenten zoals de piano.

Er staan negen nummers op het nieuwe project met deze keer weer toffe samenwerkingen. Een van die samenwerkingen is Stoned In De Banz featuring Mula B. Een rustig nummer met een lekkere hiphop-beat, waarop Jonna Fraser zoals altijd zijn rapteksten combineert met zang. Het refrein van de track Hoogste Prijssamen met Bandoo, Lesje, Qlas & Blacka blijft ook zeker hangen. Hier kunnen wat dansjes op gedaan worden deze winter. Beide tracks zijn geproduceerd door de talentvolle producer Trobi, die op 21-jarige leeftijd al hits maakt voor de grootste artiesten in Nederland.  Ook het nummer Only Fan is niet te missen. Hier verwerkt Jonna Fraser ook een beetje humor in zijn tekst. De track verwijst naar de populaire Only Fans-accounts die veel mensen hebben. ‘Skip je only fans/Ik ben je only fan’, rapt Fraser.

De songteksten op het album gaan voornamelijk over liefde, doorzetten en vertrouwen.  ‘Hoe weet je of ze real met jou zijn?’, is wat Jonna Fraser zich het meest afvraagt.Naast de verrassing van een gloednieuw album is er verder niks spectaculairs aan deze plaat maar slecht is het zeker niet. Jonna Fraser staat bekend om zijn zelfverzekerde statements en is ook een artiest met een diepe boodschap. Met Champagne Rain maakt Jonna Fraser duidelijk, dat het niet erg is om jezelf in moeilijke tijden te verliezen. Als je uiteindelijk maar herinnerd wordt wie je bent en wat je wil bereiken. Voor velen is 2020 een moeilijke tijd geweest. Na het luisteren van deze plaat zou je toch op een positieve manier het jaar kunnen afsluiten.