Kraak & Smaak – Chrome Waves

Waardering

8 Eindcijfer

Conclusie

Het 4e album Chrome Waves van Kraak & Smaak is een feit. De drie heren uit Leiden weten het discogevoel van toen weer te vertalen naar 2013 op Chrome Waves. Met passende beats, goede vocals van Ben Westbeech en een prettige piano is de eeste plaat op het album ‘The Future Is Yours’ precies wat je verwacht van K&S. Via het wat robuustere ‘How We Gonna Stop The Time’, doet ook ‘Good For The City’ denken aan de funky tijden van disco. Het baslijntje in deze plaat zou zeer zeker niet misstaan in een klassieker uit de jaren 70.

Het album bouwt verder op en krijgt met track 5 ‘Love Inflation’ een hoger tempo en is voorzien van heerlijke vocals door de Nederlandse Janne Schra (voorheen de lead zangeres van Room Eleven). En dat tempo blijft in ‘Your Body’. Disco krijgt hier gezelschap van electro/techno invloeden en de vocals worden geminimaliseerd. Resultaat is deephouse, maar dan wel met voldoende snelheid.

En dan wordt het wat experimenteler. Niet erg, want nog steeds wel heel erg Kraak & Smaak. Zo krijgen we na het tempo weer even rust en de tijd om weg te dromen op de klanken van ‘Where You Been’. En dan blijft het allemaal een beetje hangen. Tracks 8, 9 en 10 zijn wel ok, maar niet heel bijzonder.

Gelukkig doet de laatste plaat dan weer wat je verwacht van de heren. Het goede gevoel waar het album mee begon komt letterlijk en figuurlijk terug in de track die (niet voor niks) ‘Back Again’ heet.

Chrome Waves zorgt voor een goed gevoel in de traditie van vroeger met een nu-geluid. Kraak & Smaak voldoet weer aan de verwachting. Het is niet super spannend, maar luistert lekker weg en maakt je happy 11 tracks lang.

Luister zelf!