Morgan Wallen – One Thing At A Time

Waardering

8

Morgan Wallen werd bekend door zijn deelname aan het zesde seizoen van The Voice in Amerika. Hij maakt countrymuziek en heeft sindsdien twee albums uitgebracht die het in zijn thuisland meer dan prima deden, en hem meerdere platina platen bezorgde. Buiten de Verenigde Staten is hij minder bekend, maar daar kan door zijn nieuwste album One Thing At A Time verandering in komen.

One Thing At A Time bevat maar liefst 36 nummers en heeft een duur van bijna 2 uur. Ter vergelijking: de plaat is zo lang, dat deze langer duurt dan alle soloalbums van Bruno Mars bij elkaar. Maar is de inhoud ook op niveau? Want dat is uiteraard belangrijker dan duur en aantal tracks.

De stem van Wallen is zo ongeveer uitgevonden voor countrymuziek, ze passen bij elkaar als een kroket en mosterd. Hij begint met Born With A Beer In My Hand en het niveau is vanaf het eerste moment hoogstaand. Prima teksten, prima in het gehoor liggende muziek en zelfs als je helemaal niet van country houdt, ga je hier goed op. Last Night waar hij mee volgt is ook gewoon meer dan goed te noemen, al mist de track wel een drumstel.

Drank, liefde en countrymuziek. Het zijn de ingrediënten die bijna iedere track hun opwachting maken. Op One Thing At A Time zijn dan ook veel teksten te vinden zoals: ‘I’ve been mixing liquors to get you gone/But I must be doing something wrong’ en ‘Boy gets a guitar and start writing songs about whiskey and women and getting too stoned.’ En mocht je jezelf dan afvragen gaat dat niet vervelen? Nou eigenlijk niet. Het zit als muzikaal geheel prima in elkaar, met leuke afwisselende nummers.

Daarnaast staan er ook tracks op als Cowgirls en titeltrack One Thing At A Time die wat meer de commerciële kant op gaan en ook aan de liefhebbers van ballads wordt gedacht. Op onder andere Had It en Thought You Should Know komt Wallen prima uit de verf.

Eindconclusie is dat dit album de fan van het genre op elke mogelijke manier bediend, en ondanks de duur gaat het niet vervelen. Het zal dan ook een hele prestatie zijn voor andere countryzangers om One Thing At A Time te overtreffen. De platina platen die hij met zijn eerdere werk heeft verdiend zullen ook nu weer binnen gehaald worden, daar lijkt geen twijfel over.