O’G3NE – We Got This

Waardering

7

8

8

Daar is ie dan eindelijk: het debuutalbum van O’G3NE. Na het winnen van The Voice Of Holland in 2014 als ’s werelds eerste vocal harmony groep tijdens de talentenjacht, kozen de zussen Lisa, Shelley en Amy er voor om in de belangstelling te blijven door een aantal losse singles te lanceren voordat er aan een volledig album werd begonnen. Met een (compleet uitverkochte) theatertour in het vooruitzicht, kon de release van een eigen schijf niet langer uitblijven. Dus vlogen de zussen afgelopen augustus voor enkele dagen naar Londen om daar met het producersduo Aerials nieuwe liedjes op te nemen.

Het resultaat is een negen nummers tellend album geworden met een schandalig korte speelduur van dertig minuten. Met de nadruk op schandalig, want het luisteren naar de liedjes doet je absoluut beseffen dat je snakt naar meer! De keuze om het bij acht nieuwe liedjes en één bonustrack te houden is volgens O’G3NE een bewuste keuze geweest. ‘Als wij zelf een album van een artiest luisteren, zitten er vaak zo’n drie liedjes tussen waarvan we denken dat het opvulling is.’ aldus de groep in een verklaring.

Muzikaal gezien zit We Got This ondanks zijn schaarse aanbod van materiaal wel goed in elkaar. Alle liedjes werden door zowel nationale als internationale songwriters aangeleverd. Openingsnummer Loved You First, de meest recente single van de groep, zet meteen de juiste toon van het volledige album neer. Een toon van goed geproduceerde popliedjes die qua sound duidelijk één geheel vormen en wordt doorgetrokken in vergelijkbare liedjes als Cross Faded, Hold Me Tight en All Over Again. De laatste van deze drie is met zijn akoestische sound ongetwijfeld één van de hoogtepunten die dit album rijk is. De waanzinnige samenzang waar de zussen bekend om staan en die door velen wordt geroemd, spat werkelijk je speakers uit!

Dat O’G3NE grotendeels kiest voor datgene waar zij goed in is (het brengen van ballads en midtempo liedjes) is logisch, maar toch proberen de zussen voor de nodige afwisseling ook te stoeien met wat dansbare producties als Outta My Head, Satellite, What Do You en bonustrack Take The Money And Run, één van de vorige singles van de groep die als extraatje aan het album is toegevoegd.

De vraag die veel mensen bezighoudt: gaat O’G3NE ons laat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival volgend jaar? En zo ja, zou één van de liedjes op dit album geschikt zijn als inzending? De AVROTROS moet nog een definitieve beslissing maken, dus voor die laatste vraag is het gewoon nog te vroeg om antwoord op te geven.

Het aanzien dat de groep creëerde tijdens het laatste seizoen van het tv-programma De Beste Zangers, met een aantal hoge noteringen in de iTunes-hitlijst als gevolg, heeft de hype rondom O’G3NE zeker de juiste flow gegeven. En ondanks een ‘bescheiden’ debuutalbum qua speelduur, is er met de kwaliteit van de muziek zelf niets mis!