Sia – Everyday Is Christmas

Waardering

8

Een paar jaar geleden maakte Sia voornamelijk haar naam groot omdat ze achter de schermen liedjes schreef voor onder andere Britney Spears, Christina Aguilera, Katy Perry en Rihanna. Toen de zangeres met haar eigen nummer Chandelier vervolgens in 2014 een wereldwijde hit scoorde, kwam haar carrière in een stroomversnelling terecht. En hoewel het succes groeide, bleef ze zich opvallend opstellen door haar gezicht niet te showen tijdens optredens en interviews.

Voor de videoclips en het artwork van haar singles en albums werden vaak stand-in’s van stal gehaald, allemaal om de muziek een bepaald beeld mee te geven. Met deze vorm van marketing weet Sia zich al jarenlang te onderscheiden. En zichzelf onderscheiden flikt ze nu weer, want met de release van haar eerste kerstalbum Everyday Is Christmas brengt ze ons een plaat met tien nieuwe zelf geschreven kerstliedjes. Geen remakes van Wham! en Mariah dus. Chapeau! Welke artiest flikt dat nu nog tegenwoordig?

De vraag die we natuurlijk allemaal hebben is of Sia erin slaagt om een aantal toekomstige kerst klassiekers af te leveren die we vervolgens ieder jaar uit het archief kunnen plukken. Het is antwoord is: JA! Santa’s Coming For Us, Candy Cane Lane, Ho Ho Ho, Puppies Are Forever en Sunshine zijn de vrolijke niks-aan-de-hand en catchy klinkende feestdeuntjes die een kerstalbum zo nodig heeft. Maar er is ook tijd voor bezieling. Met Snowman en Snowflake slaagt de zangeres in haar opzet. Minpuntje van dit album zijn de laatste drie nummers: Underneath The Mistletoe, titeltrack Everyday Is Christmas en Underneath The Christmas Light.

Als je niet beter zou weten zou je denken dat dit soort type liedjes afkomstig zouden zijn van één van Sia’s eerdere albums. Nee, die laatste drie had ze wat ons betreft beter mogen laten. Voor de rest zijn wij in ieder geval tevreden met een leuke lading van nieuwe kerstdeuntjes. En laten we vooral die opvallende hoes niet vergeten!