Tory Lanez – The New Toronto 3

The New Toronto 3

Waardering

7

7

9

Het is al meer dan drie jaar geleden dat Tory Lanez voor het laatst een deel van The New Toronto mixtapes uitbracht. Maar de Canadese rapper heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Zo bracht hij Memories Don’t Die, Love Me Now? en Chixtape 5 uit. Nu vond Tory het dus tijd om het derde deel van The New Toronto mixtapes uit te brengen. Een ruiger project waar hij over het algemeen vooral op rapt. Maar ook nu schuwt hij het zingen niet.

The New Toronto 3 is met zestien tracks aanzienlijk langer dan de eerste twee delen, die uit elf en dertien tracks bestaan. De rapper maakte op Twitter bekend dat dit ook gelijk zijn laatste mixtape is voor het label Interscope. ‘Het is gek om te denken dat ik vrijdag mijn laatste mixtape/project met Interscope uitbreng. En dan ben ik van het label af. Letterlijk een vrij man! Vrij om de muziek te maken en uit te brengen die ik wil. #TheNewToronto3 zal de eerste smaak zijn van wat er komen gaat.’

Als dit project ook echt de eerste smaak is van wat we kunnen verwachten, dan mogen we hoge verwachtingen stellen. Want de mixtape stelt op een klein aantal tracks na niet teleur. Tory is, met maar twee featurings, vooral zelf op The New Toronto 3 te horen. Op 10 F*CKS en Accidents Happen geeft hij de opkomende rappers Mansa en Lil Tjay de kans om the shinen.

De mixtape had met de track Pricey & Spicy niet beter kunnen beginnen. Met zijn ruige rapstijl pakt Tory je aandacht en laat hij je hoofd enthousiast op en neer gaan. In dit intro maakt hij slim een referentie naar Talk To Me Nice/Fargo Season, dat het intro van The New Toronto 2 is. ‘Talk to me nicely/When I pull up/I’m stuntin’/I’m talkin’ spicy.’

Stupid Again is een zelfde soort track als Pricey & Spicy waarin Tory een ruige rapstijl gebruikt. Het nummer begint met de bekende woorden van MMA vechter Conor McGregor. ‘I just wanna say from the bottom of my heart. I’d like to take this chance to apologize, to absolutely nobody.’ Dit volgt hij vervolgens op met ‘Uh, woo, ayy/Bout to go stupid again.’ Waar hij dus duidelijk maakt dat hij geen spijt heeft van de dingen die hij doet, of gedaan heeft. Verder maakt hij op deze track ook slim gebruik van woordspeling. ‘Bitch better hit me with the deepthroat/And no, I ain’t talkin’ bout Michigan, ayy.’ Het woord deepthroat zegt hij in een Jamaicaans accent, waarmee hij een referentie doet naar zijn roots. Deepthroat klinkt dan als Detroit, de grootste stad van de staat Michigan.

Dat Tory van opscheppen houdt is niet onbekend. Zo maakt hij op verschillende tracks duidelijk hoeveel geld hij wel niet heeft en uitgeeft. Dit komt het best naar voren op de track Broke In A Minute. Waarin hij expliciet naar buiten brengt dat hij al een lange tijd niet arm is geweest. Het nummer Adidas laat je door de bekendheid van de naam denken dat je heel wat kan verwachten. Maar de track stelt ontzettend teleur, en is misschien wel het slechtste van de mixtape. Het project eindigt zoals het begon, sterk. Op MSG 4 GOD’S CHILDREN laat Tory een wat diepere kant van zich zien en brengt hij een track met veel inhoud.

The New Toronto 3 is zoals de vorige twee delen ontzettend sterk. Tory Lanez laat met zijn verschillende manieren van rappen en zingen zien dat hij ontzettend veelzijdig is. En nu hij, zoals hij zelf zegt, een vrij man is. Mogen we veel goeds verwachten.

    Wat vind jij van deze plaat?