Lana Del Rey ft. Cedric Gervais – Summertime Sadness (Remix)

Lana Del Rey, artiestennaam van Elizabeth Woolridge Grant (Lake Placid (New York), 21 juni 1986), is een Amerikaanse singer-songwriter.

Haar artiestennaam is gedeeltelijk afkomstig van de Hollywood-actrice Lana Turner en van een model Ford-auto, de Del Rey. Echter, in het tijdschrift Humo van 27 januari 2012 zegt ze dat ze de namen Lana en Del Rey gewoon prachtig vond klinken, maar dat de namen niets met de actrice en het automerk te maken hebben.

Ze bracht een debuutsingle uit op YouTube met de titel ‘Video Games’ die binnen een maand een miljoen hits trok en inmiddels op meer dan 34 miljoen staat.Een boeking in oktober 2011 voor een show in Londen was binnen een half uur uitverkocht.

Born To Die verscheen als reguliere uitgave welke 12 tracks bevat, luxe-uitgave met 3 extra bonustracks en op vinyl als dubbel-lp. Op 12 november 2012 is het tweede album van Lana Del Rey Born To Die: Paradise Edition verschenen. Het album is een tweedelige re-release van haar vorige album Born To Die, het eerste deel bestaat uit haar debuut album Born To Die, het tweede deel The Paradise Edition bevat 9 nieuwe nummers. Een jaar na dato van het verschijnen van ‘Summertime Sadness’ is er nu een remix gemaakt door de Franse dj/producer Cedric Gervais.