R.I.O. Ft. U-Jean – Komodo (Hard Nights)

R.I.O. is een Duits danceproject van de producenten Manuel Reuter en Yann Peifer. Nadat de beide producenten met Cascada een internationaal succes hadden gehaald, startten zij in 2007 met het nieuwe project R.I.O. De zanger werd de uit Londen afkomstige Neal Antone alias Tony Tdie in de jaren 90 rapper was van Beat System.

Eind 2007 verscheen de eerste plaat genaamd De Janeiro, gebaseerd op het nummer ‘Samba de Janeiro’ van Bellini. In Nederland bereikte deze plaat op de negende plaats in de Top-40. Met hun tweede plaat Shine On bereikte R.I.O. de eerste plaats in de Duitse Dance-Charts en werd de plaat in Duitsland en Oostenrijk de officiële hitparade. In 2009 verscheen het nummer ‘After The Love’, dit nummer kwam tot de 17e plaats in de Top 40. Daarna kwam ‘Serenade’ uit, dit nummer boekte minder winst dan de vorige singles en kwam tot de 30e plaats in de Top 40.

R.I.O. moet niet verward worden met de Nederlandse voetballer Ryan Babel, die onder de naam Rio een aantal singles heeft uitgebracht.