Jessie J – It’s My Party

Jessica Ellen Cornish (Londen, 27 maart 1988), beter bekend als Jessie J, is een Engelse singer-songwriter. Ze werd bekend als songwriter voor beroemdheden als Miley Cyrus en Justin Timberlake, en debuteerde in november 2010 zelf met het nummer ‘Do It Like A Dude’. Ze ontving in februari 2011 de Critic’s Choice Award op de BRIT Awards. Na in januari haar tweede single, Price tag met rapper B.o.B, te hebben uitgebracht, presenteerde Jessie J op 25 februari 2011 haar debuutalbum Who You Are.

Als negenjarige werd Jessie J gecast voor een rol in een productie van Whistle Down the Wind, geproduceerd door Andrew Lloyd Webber. Op zestienjarige leeftijd begon Jessie J haar studie aan de BRIT school, waar ook Adele en Amy Winehouse gestudeerd hebben. Ze begon een meisjesband toen ze 17 was. Jessie J heeft een onregelmatige hartslag sinds ze 11 was, en werd ook getroffen door een kleine beroerte op haar achttiende.

Ze kreeg een contract bij platenmaatschappij Gut Records en nam een album op, maar het bedrijf ging failliet voordat het album werd uitgebracht. Jessie J vond toen succes als songwriter. Ze was ook achtergrondzangeres voor Cyndi Lauper op Laupers Britse deel van haar tournee in 2008. Verder trad ze op in het voorprogramma van Chris Brown in de Heineken Music Hall (2009).

Jessie J’s carrière als songwriter begon pas echt toen ze begon te schrijven voor beroemdheden zoals Rihanna, Justin Timberlake, Alicia Keys, Christina Aguilera en Miley Cyrus. De grootste hit die ze tot nu toe schreef was voor Miley Cyrus’ “Party in the U.S.A”. Ook heeft ze voor Lisa Lois, het nummer ‘Owe It All To You’ geschreven voor Lisa’s debuutalbum Smoke.