Robin Thicke ft. Kendrick Lamar & 2 Chainz – Give It 2 U

Robin Charles Thicke (Los Angeles, 10 maart 1977) is een Canadees-Amerikaans R&B- en soulzanger, -songwriter, muzikant, componist en acteur.

Robin Charles Thicke is de zoon van Gloria Loring en Alan Thicke (bekend van zijn rol in de serie Growing Pains). Op een jonge leeftijd laat Thicke zien waar zijn interesse ligt, namelijk in muziek. Zijn stijl wordt ook snel vergeleken met soulzangers als Marvin Gaye en Stevie Wonder , die ook van grote invloed op hem zijn. Toen hij 12/13 was, had Thicke een gastrol bij een aantal afleveringen van verschillende series zoals The Wonder Years en Growing Pains. Hij besloot om zijn muziekcarrière te volgen toen hij een jaar of 16 was. Thicke werd bevriend met de president van Uptown Records, Andre Harrell, en kreeg meteen een deal met Nu America Records, een onderdeel van Interscope Records.

Thicke schreef en produceerde nummers voor popartiesten als Jordan Knight, Usher, Christina Aguilera, Mýa, Brandy, Michael Jackson en Marc Anthony. In 2005 won hij zijn eerste Grammy Award voor zijn medewerking aan Ushers in 2004 uitgebrachte album Confessions.
Thicke trouwde in 2005 met actrice Paula Patton, wier naakte lichaam (discreet) op de hoes staat van zijn eerste album A Beautiful World. Als een artiest, trad hij op tot 2005 onder enkel zijn achternaam, Thicke.

Begin dit jaar scoorde Thicke een dikke nummer 1 hit met ‘Blurred Lines’ in samenwerking met T.I. en Pharrell.