Walk Off The Earth – Royals

Walk Off The Earth is een Canadese Indieband die sinds 2006 actief is. Begin 2012 scoorde de band een hit met het nummer ‘Somebody That I Used To Know’, een cover van Gotye.

Deze cover werd in eerste instantie bekend via YouTube. Bijzonder was dat de vijf muzikanten samen op slechts één gitaar speelden. Hiervoor was de band niet zo succesvol. Pas toen zangeres Sarah Blackwood, afkomstig van de Creepshow, de mannen kwam bijstaan sloeg de vlam in de pan.

Naast Gotye werden nog tal van andere artiesten en bands gecoverd, zoals de Beatles, Nirvana, B.o.B. Whiz Khalifa, Radiohead, Adele, Eminem, Rihanna, Maroon5, Fun., Bruno Mars en Taylor Swift. En waar de bijbehorende YouTube-filmpjes van deze multi-instrumentalisten eerst doordrenkt waren van lol en liefde voor muziek, met volop gebruik van loopstation en vliegende ukuleles, werden ze later doordachter, kunstiger en ingenieuzer. Zeker nadat het aantal originele eigen nummers groeide. Met als laatste hoogtepunten de clip van Gang of Rhythm, die teruggrijpt op de geniale film Oh Brother were art thou van de broertjes Joel en Ethan Coen en niet te vergeten het opmerkelijke Red Hands, waarbij voor het maken van de clip de muziek volledig werd opgeknipt en door elkaar gehusseld. Ook treden met regelmaat gastmuzikanten op in muziek en clips, zoals Julia Nunes, beatboxer KoreanFX en de Belgische zangeres Selah Sue. Niet onvermeld mogen blijven de solo-projecten van Sarah Blackwood, die al dan niet met collega-muzikanten coverclips op YouTube slingert. Het vijftal van Walk off the Earth is er maar druk mee.

De volgende artiest die Walk off the earth op gehele eigen wijze covert is Lorde. Het origineel vind je hier.