Daughtry – Waiting For Superman

Daughtry is een Amerikaanse rockband uit North Carolina, opgericht in 2006 door Chris Daughtry, die op de vierde plaats eindigde bij American Idol in 2006. Andere leden zijn ritmisch gitarist en achtergrondzanger Brian Craddock, gitarist Josh Steely, basgitarist en achtergrondzanger Josh Paul en Joey Barnes, drummer en percussionist. De gitarist Jeremy Brady verliet de band op 26 januari 2007.

Hun eerste album, Daughtry getiteld, bereikte in 2007 twee niet achtereenvolgende weken de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200 en van dit album werden meer dan drie miljoen platen verkocht. De eerste single ‘It’s Not Over’ werd in de Verenigde Staten een grote hit en bereikte een vierde plaats in de Billboard Hot 100 en in Canada werd de single zelfs een nummer een hit. De tweede single ‘Home’ kwam in de Verenigde Staten op de vijfde plek.

‘It’s Not Over’ werd in augustus 2007 in Europa uitgebracht en deze single bereikte in de Nederlandse Top 40 een 22ste positie. Het album kwam een maand later uit. ‘Home’ was de laatste Europese single van het album. In 2009 bracht de band het tweede album Leave This Town uit, met als eerste single ‘No Surprise’, dat meegeschreven is door Chad Kroeger van Nickelback. Verrassend genoeg flopte het nummer in Nederland, na de eerdere successen. Josh Paul is 24 september 2012 uit de band gestapt.