White Lies – First Time Caller

White Lies is een indieband uit Ealing, Londen, Engeland. De bandleden zijn Harry McVeigh (gitaar en zang), Charles Cave (basgitaar en achtergrondzang) en Jack Lawrence-Brown (drums). Hun muziekstijl wordt vergeleken met bands als Joy Division, Interpol, The Killers, Ultravox, Echo & The Bunnymen en Editors. Tot en met 2007 heette de band Fear Of Flying.

De band heeft zich genoemd naar de Engelse uitdrukking “a white lie“. Dit betekent zoveel als een leugen die niet erg is, omdat noch de leugen, noch het uitkomen van de leugen, iemand schade zal berokkenen (een leugentje om bestwil).

In het voorjaar van 2008 bracht de band de eerste single uit, “Unfinished Business”. Deze single werd via de Myspace van White Lies ter download aangeboden. In september 2008 volgde “Death”, dat eind september voor het eerst op de Nederlandse radiozender 3FM werd gedraaid en op datzelfde station begin januari 2009 als Single van de week werd gekozen bij het avondprogramma 3voor12. Hun derde single, “To Lose My Life”, werd in 2009 op internet uitgebracht. In april 2009 kwam de vierde single uit: “Farewell to the Fairground”. Dit nummer werd 3FM Megahit. Alle singles staan op het debuutalbum van de groep, dat in januari 2009 uitkwam, getiteld To Lose My Life…. In ieder lied van het album speelt de dood een centrale rol.

Dit nummer is de opvolger van There Goes Our Love Again, deze tracks zijn afkomstig van het album Big TV dat eerder dit jaar al uitkwam.