Aloe Blacc – Lift Your Spirit

Aloe Blacc was een relatief onbekende muzikant voordat hij samenwerkte met Avicii en de hitlijsten domineerde met ‘Wake Me Up’. Sindsdien is Blacc bezig met het veroveren van de wereld.
Begin deze maand verscheen ‘Lift Your Spirit’, het nieuwste en derde album van Aloe Blacc. Het opent met Wake me Up, maar dan de akoestische versie. De tweede track ‘The Man’ is een ode aan jezelf. En klinkt het een beetje bekend? Dan kan dat kloppen want het heeft wat weg van Elton Johns ‘Your Song’ uit 1970.

‘Soldier in the City’ doet denken aan legendes als Stevie Wonder inclusief funky baslijn. Track 4 ‘Love Is the Answer’ is wat meer een popsong met een boodschap over hoe liefde op alles een antwoord is.
De volgende track grijpt terug op de akoestische sound (zoals ‘Wake Me Up’) en heet ‘Here Today’. ‘Wanna Be with You’ en ‘Lift Your Spirit’ leveren meer van hetzelfde fijne funky geluid. Vervolgens volgt de prachtige balad ‘Red Velvet Seat’. Gewoon luisteren!

En nu gaat het tempo even lekker omhoog met ‘Can You Do This’. Niet stil zitten, maar dansen en schudden met je heupen.

Vervolgens terug naar de harde realiteit met de tekst van ‘Ticking Bomb’. De hele wereld is een tikkende tijdbom die binnenkort zal ontploffen is de boodschap. Een zware tekst waar je je geen zorgen over hoeft te maken want de track is namelijk opgenomen voor de wargame Battlefield 4.

De laatste track op het album ‘Eyes of a Child’ nodigt je uit om de wereld te zien door de ogen van een kind. Het is een waardige afsluiter van dit funk/pop album van Aloe Blacc.

Conclusie: Mooi album met fijne combi van funk, pop en ballads en geen dancebeats. Een luisterplaat waarbij je niet stil kunt blijven zitten.