BAMBII – Infinity Club

Waardering

8

8

7

8

Ahora estás entrando en la Infinity Club/You are now entering the Infinity Club!‘ Zo word je aan het begin van Infinity Club in een reeks aan verschillende talen welkom geheten. En dat heeft een reden: op dit debuut van BAMBII is iedereen welkom en is er voor elk wat wils.

Eerdere singles kondigden al aan dat de Canadese DJ en producer Kirsten Azan een muzikale duizendpoot is.  Als een kameleon rijgt ze op een hoog tempo verschillende stijlen aan- en door elkaar. Nooit een saai moment met BAMBII; de toepassing van stijlen is zoals de titel al verraadde oneindig.

Na het intro gaat het los met One Touch. Een snelle jungle/dancetrack met ‘Amnesia Scanner’-achtige vervormingen en andere gekkigheid, zoals volumewisselingen en snel herhaalde samples. Het houdt je meteen bij de les.

Hooked is juist een r&b-track, maar met voor het genre zwaar dreunende bassen. BAMBII wordt hier bijgestaan door de engelachtige stem van AlunaGerorge’s AlunaSydanie’s Interlude heeft ook een r&b-basis, maar hier gaat het tempo halverwege flink omhoog en stuitert het vervolgens allerlei richtingen op, daar waar Hooked wat meer in de pas blijft lopen. Beide nummers zijn goed te verteren.

Wicked Gyal is wederom een snelle track, lekker brutaal, met vocale bijdrage van Lady Lykez. Straattaal op een bedje van Afrikaanse ritmes; het is aan de dames wel toevertrouwd. Op Slip Slide wordt vervolgens eerst nog wat landerig gerapt (‘If I was a rich girl…’) om dan te veranderen in een staalkaart van vocale stijlen die elkaar in hoog tempo afwisselen. Afsluiter Infinity Club is tenslotte een instrumentaal clubhouse nummer. Maar vergeet de hokjes. Deze plaat laat zich niet in een hokje stoppen. De enige constanten zijn de zware baslijnen en een hoog tempo.

Ondanks de slechts 19 minuten is dit een uitnodigende en welkome muzikale ontdekkingsreis door de wereld van Kirsten Azan. De ep straalt veel zelfvertrouwen uit en dat maakt Infinity Club een feest om naar te luisteren. Dit is een debuut om U tegen te zeggen.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat

Tags