Benson Boone – Fireworks & Rollerblades

Waardering

7

Na twee ep’s is het dan eindelijk tijd voor Benson Boone om een volwaardig album uit te brengen met de titel Fireworks & Rollerblades. En ondanks een hoog schreeuwerig gehalte, is het een uitstekend album, al was het met wat meer zang fantastisch zijn geweest.

Benson Boone begon zijn muzikale carrière in American Idol en had ver kunnen komen maar helaas stapte hij voortijdig uit de competitie. Via TikTok wist hij toch een groot publiek te bereiken, bij dat publiek zat ook ene Dan Reynolds. En mocht je nu denken: Leuk, wie is dat? Nou dat is de frontman van Imagine Dragons en zo belandde Boone bij het Night Street label van Reynolds.

Van Fireworks & Rollerblades zijn tot op heden vier tracks van verschenen. Dit zijn Ghost Town, In The Stars, Beautiful Things en Slow It Down. Naast deze vier staan er nog elf nieuwe tracks op het album die allen geschreven zijn door Boone. Het album begint met een klein intro welke eindigt met een harde schreeuw en overgaat in Be Someone.

Het schreeuwen lijkt een stijldingetje te zijn want het komt ook terug op bijvoorbeeld Boones hit van het moment Beautiful Things. Het komt nogal overbodig over en hij heeft dat ook echt niet nodig. Alle tracks zonder dit fenomeen zijn heerlijk in het gehoor liggend, maar zodra de zanger de behoefte heeft om een uithaal te doen dan zakt het niveau in, al zullen er fans zijn die dit fantastisch vinden. Het is een minpuntje in een verder ijzersterk debuutalbum.

Het begin van het album luistert tussen het geschreeuw door heerlijk weg, maar dan komt het totaal verwarrende Cry. De track begint om vervolgens na een seconde of 20 te stoppen waarna er vervolgens iets totaal anders komt, als luisteraar is het moeilijk het te snappen. Met Forever and a Day komt de eerste track waarbij het geschreeuw niet zo storend aanwezig is. Een hele opluchting om te horen dat het zo dus ook kan en daar gaat hij mee door op In The Stars en ook Greatest Fear druipt van het kwaliteit. Je zou willen dat het hele album zo was, want op die manier kwam hij in aanmerking voor een nominatie voor debuutalbum van het jaar. En ja er zijn nog wel uithalen, in de tracks die komen gaan maar die voelen nooit zo onnodig en geforceerd aan als in de eerste paar tracks. In Hello Love zit de titel van het album Fireworks & Rollerblades verwerkt: ‘Hello love, don’t you fade away/ Just a little less “Go,” and a little more “Stay”/ I could try to blame you, but my mind ain’t safe/ Like two fireworks tied to a rollerblade/ I’m still lost, but I’m still holding on.

Hierna volgt het prachtige Ghost Town en misschien wel de mooiste van allemaal Love Of Mine.

Al met al een sterk debuut dat ondanks, en tegelijkertijd dankzij het geschreeuw blijft steken op een ruime voldoende. Benson Boone mag ondanks deze kritiek trots zijn op zijn debuutalbum Fireworks & Rollerblades. Met een beetje aanpassing aan zijn zangtechniek komt hij een volgende keer met gemak wel in aanmerking voor een 8 of hoger, want de potentie is in grote mate aanwezig.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat