Lucas & Steve – Letters to Remember

Waardering

8

Geen clubtracks, maar heerlijke pop-dance platen vullen het album Letters to Remember van Lucas & Steve. Een periode van tien jaar brengt het Maastrichtse duo al gezamenlijk door. Nadat heel de wereld kennis maakte met hun muziek was de tijd eindelijk rijp voor een album. Want na hits als Summer on You, Up Till Dawn en Make It Right moest het er toch eens van komen.

Op het album zijn onder andere tracks als Long Way Home, Letters en Another Life te horen. Platen die je ongetwijfeld al eens op de grote radiostations voorbij hebt horen komen. Voor hun track Perfect ontving het duo zeer recentelijk zelfs een gouden plaat, wat veel muzikale hoop wekte voor het album dat eraan zat te komen. Op Letters to Remember komt een groot deel van de elektronische subgenres aan bod. Een groot deel van de nummers zijn erg aantrekkelijk dankzij de krachtige pianoleads. Lucas & Steve weten met heerlijke melodieën verschillende genres te combineren. Vooral op de tracks I Want It All en When I’m Down is een heerlijke combinatie van future en progressive house waar te nemen.

I Want It All wordt op de releasedag ook als single uitgebracht. Het nummer wordt gegarandeerd als één van de betere tracks van Letters to Remember ontvangen en het verhaal achter het nummer maakt het des te mooier. Het nummer vond zijn oorsprong namelijk op de vleugel van de moeder van Lucas. Het duo heeft lang gewacht om het nummer voor het grote publiek te presenteren.

Waar op veel nummers die typische Lucas & Steve-sound te horen is, zullen sommige tracks toch als een verrassing komen voor fans van het duo. Zo zijn When You’re Alone en Glory buitenbeentjes op het album. Voornamelijk de laatstgenoemde track is eigenlijk een softer nummer dan we van Lucas & Steve gewend zijn. De vocals van When You’re Alone zijn verzorgd door Kiesza, bekend van Hideaway.

Een clubtrack die met ondersteundende vocals is geremasterd is de track Comes Your Way. De melodie daarvan is afkomstig van de track Inception. Dat nummer werd in 2019 gebruikt als anthem voor housefestival Ultra Live. Dankzij de vocalen en toegevoegde gitaarsounds is Inception voor deze gelegenheid omgetoverd tot popnummer.

De vocals op de plaat zijn door veel verschillende artiesten verzorgd, wat het album erg veelzijdig maakt. De krachtige melodieën en het veelzijdige talent van Lucas & Steve bieden voor veel vocalisten een geweldig platform om hun teksten op los te laten. Letters to Remember is een toegankelijk album en is mede doordat het duo dicht bij de rest van de discografie is gebleven, hoogstwaarschijnlijk waar fans op gehoopt hadden. Liefhebbers van de wat hardere muziek van Lucas & Steve zullen nog even moeten wachten. Het wachten wordt gegarandeerd beloond met diverse clubmixen die ongetwijfeld in de komende maanden worden uitgebracht. Dat het duo al sinds 2010 samen de studio in duikt is zeker terug te horen op de plaat. In samenwerking met veel singer-songwriters is Letters to Remember al met al een prachtig album geworden.