Someone – Owls

Waardering

4

Een roadtrip maken ter inspiratie voor een nieuw album, dat is het geval bij Someone. Voor haar nieuwe album Owls maakte zij samen met haar partner een rondreis door Amerika waarbij ze vanuit New Orleans trokken naar Memphis om uiteindelijk in Nashville te belanden. Gedurende deze trip stond voortdurend de radio aan en al deze ervaringen vormden de inspiratie voor haar derde studioalbum nadat eerder Orbit II en Shapeshifter waren verschenen.

Genoeg introductie, tijd om over te gaan naar haar nieuwste creatie Owls. Dit album bevat 14 tracks en heeft een duur van ruim drie kwartier. Ze opent het album met de track Suddenly. Het is er eentje waar je echt even de tijd voor moet nemen, het begin klinkt mysterieus, maar hoe verder je komt lijkt het maar niet tot leven te willen komen. Op All Time Low is dat al beter voor elkaar, nog steeds een beetje wazige sound maar wel al veel krachtiger. Gelukkig tapt ze daarna uit een ander vaatje met In Your Arms waarna er een volstrekt overbodige Interlude volgt om I’m Only Brokenhearted in te leiden.

Na de eerste paar tracks is dit een verademing, de zangeres krijgt hulp van een niet nader te noemen zanger, waarschijnlijk haar partner, en dat zorgt voor een track die het luisteren waard is en verreweg het beste van het album is. Omdat blijkbaar één overbodige interlude niet genoeg was volgen er nog twee. Na drie keer luisteren is het echt volstrekt onduidelijk waarom die aan het album zijn toegevoegd. Gelukkig is de muziek wel prima te beluisteren, maar dat is dan ook het enige. Echt keer op keer begint Someone sterk aan haar nummers, om vervolgens na te laten deze tracks een passend vervolg te geven.

Ook op de tracks die hierna komen probeert ze het echt wel om er nog wat van te maken, maar het is het allemaal net niet. De laatste track van het album Over The Moon begint ook weer echt goed. Er zijn meer dan genoeg nummers op dit album die een goed intro hebben en waar je van denkt, nu komt er iets geweldigs, maar de verveeldheid die Rose Jackson keer op keer laat horen zorgt ervoor dat Owls ver onder de maat is. Dit moet wel de meest verschrikkelijke roadtrip ooit zijn geweest. Het klinkt niet leuk en misschien is het een idee om de volgende keer maar gewoon thuis te blijven.