Linde Schöne – Teugels

Teugels

Waardering

7

Dat onze taal zich uitstekend leent voor soul, r&b, rap en hiphop is in de laatste jaren wel een feit gebleken. Geweldige artiesten als Ronnie Flex, Diggy Dex en Snelle hebben het zich eigen gemaakt. De kunst is het te vertellen in een liedje met je eigen gevoel. Dat Linde Schöne daar veel artiesten in voorgaat blijkt uit haar album Teugels.

Dat ze als singer-songwriter in alle tracks graag grijpt naar de liefde als onderwerp, zou je als storend kunnen ervaren. Aan de andere kant, als dat op dit moment heel dicht bij je ligt, is het ook logisch dat je erover schrijft. Eigenlijk vertelt de titel Teugels alles over het album. In de songs vertelt ze over al haar emoties waar ze de afgelopen tijd mee aan het knokken is geweest. Dat uit zich in vrolijke en verdrietige liedjes die stuk voor stuk iets vertellen over die momenten.

Moet Je Hebben, Gekke Bitch en Issues zijn de meest vlotte, vrolijke en zeer dansbare tracks. Hier en daar een vlot lopend hiphopstukje en lekkere beats. Ze geven je de gedachte dat er een beroemde Amerikaanse producer achter de knoppen heeft gezeten. Maar ook de tracks Teugels, Zet Het Stop en Ik Zal Je Zien blaken van de creatieve muzikaliteit. Met name de dansende gitaar op de titeltrack laat horen dat het bij r&b niet alleen om de beat en de handklapjes gaat, maar dat je deze muziek heel goed kan dragen met het geluid van een Fender of Gibson.

Dan hou je de nummers Morgen Is Oké, Obsessie en Georgino’s Song over, die alle drie naar je hart grijpen met de teksten, bijna vertellend, over het zachte schuifelende soulgeluid heen gedrapeerd. Even een moment om de lichamen te laten samensmelten, het hoofd bij elkaar op de schouder te leggen en te genieten van de intimiteit.

Als je alles aan elkaar rijgt, krijg je een vriendelijk, vrolijk, lief en dansbaar album. Voor de romantici onder ons een perfect werkje om een liefdevol avondje te begeleiden en een keer de teugels los te laten.