Wulf – Switching Gears

Waardering

8

Het begon allemaal met de film Amadeus uit 1984, welke hij als vierjarig jongetje zag. De muziek en het moment grepen hem toen zodanig dat hij naar de keuken ging om stiekem te huilen. Toen zijn moeder naar hem toe kwam om hem te troosten noemde ze hem Wulf. De artiestennaam was er al. Nu alleen nog zijn talent ontdekken.

In 2012 deed hij mee aan het programma The Voice, maar zonder resultaat. Er draaide geen enkele stoel bij zijn auditie. Desondanks besloot hij zijn goedbetaalde baan op te geven en verder te gaan in de muziek. In de jaren die volgden schreef hij nummers met verschillende muzikanten met als doorbraak Summer On You met Sam Feldt en Lucas & Steve in 2016.

Zijn eerste solo single Mind Made Up kwam vorig jaar uit. Een nummer over zijn keuze voor de muziek en hoe hij er met vallen en opstaan achter kwam dat hij hier voor de volle honderd procent voor wilde gaan. Een keuze waar je als muziekliefhebber alleen maar achter kunt staan als je de muzikaliteit hoort die Wulf in dit nummer heeft gestopt. Het bouwt goed op en is melodisch zeer sterk.

Vervolgens werd begin dit jaar de tweede single All Things Under The Sun uitgebracht: een heerlijke zomerse track om uit je winterdip te komen. De stijl en muzikaliteit die Wulf in Mind Made Up liet horen komt in dit nummer duidelijk terug. Het haalde volledig terecht de status van Alarmschijf op Radio 538. Een beter begin kun je je als artiest bijna niet wensen.

Op Switching Gears staan vijf tracks, waaronder zijn grote hits, die allemaal het luisteren waard zijn. Ook de samenwerking met zangeres Jules op de track More Than This is goed gekozen. Al met al kunnen we zeggen dat we er weer een goede Nederlandse act bij hebben die je deze zomer absoluut niet mag missen op een van de vele festivals waar Wulf gaat optreden.