Pop in 2018: Justin Timberlake, Rita Ora, Christina Aguilera en Damien Rice

Ora

In 2017 werd er direct afgetrapt met een de grootste poprelease van het jaar Ed Sheeran en zijn Shape Of You (plus het album Divide). Justin Timberlake lijkt precies hetzelfde te willen gaan doen getuige zijn single en aangekondigde album. Maar de zanger is niet de enige grote popartiest, die plannen lijkt te hebben voor de 2018.

Justin Timberlake

Afgelopen vrijdag bracht Justin Timberlake na lange tijd weer een single uit, genaamd Filthy. De Rock Your Body- en Mirrors-zanger is terug van weggeweest. De nieuwe track klinkt heel anders dan we van Timberlake gewend zijn. Wat voor album Man Of The Woods wordt, is dus ook nog even afwachten. Timberlake vertelde via sociale media bij de aankondiging van het album wel al dat deze plaat meer een reflectie van zichzelf zal zijn. We zijn dus heel benieuwd wat we aan autobiografisch materiaal mogen verwachten. Begin februari weten we het. (Britt Henneken)

Rita Ora

Tijdens het schrijven van mijn jaarreview kwam ik erachter dat ik Your Song van Rita Ora 723 keer (!) had geluisterd, sick. Toch ben ik niet helemaal debiel. Your Song is op Spotify dik 250-miljoen keer beluisterd en dat maakt de track Rita’s grootste hit ooit. Best knap voor een presentatrice en red carpet-verslindster, want na een lange pauze zou je bijna vergeten dat de Britse een zangeres was. Eerder stond Rita onder contract bij Jay-Z Roc Nation. Daar maakte ze hits als R.I.P. en I Will Never Let You Down. Rita’s sterrenstatus bleek door contractissues echter van korte duur. Slechts één album. Gelukkig voor Rita wist ze zich bij een ander label naar binnen te werken en scoort ze nu een dikke hit met Anywhere. Haar tweede album verschijnt deze lente. (Wessel Uphoff)

Christina Aguilera

Terwijl haar laatse plaat nog geen vijf jaar oud is, is Christina’s gouden tijd al meer dan elf jaar geleden. Na Candyman en Ain’t No Other Man (och, wat een pareltjes waren dat) faalde Aguilera erin om nog te scoren met solowerk. Werk aan de winkel! De Dirrty-zangeres werkte de afgelopen tijd met onder anderen samen met Pharrell Williams om nieuwe pareltjes te maken. Daar is ze nu al even mee bezig. Drie jaar maar liefst. Nu, na het verwijderen van bijna al haar Instagram-foto’s en het kortwieken van haar lange lokken, lijkt er eindelijk ‘iets’ aan te komen. 2018, X-Tina is coming for ya! (Wessel Uphoff)

Damien Rice

Hoewel ik pas 28 ben, ben ik ervan overtuigd dat ik al mijn hoogtepunt heb gehad qua concerten. Wat Damien Rice op Rock Werchter 2015 liet horen, valt met geen pen te beschrijven. De enige die daar nog overheen kan, lijkt mij Rice zelf. Daarvoor zal er wel een nieuw album moeten komen van de Ier en volgens verschillende ‘bronnen’ die de singer-songwriter kennen zit hij ook weer in de studio. Bovendien zou hij volgens hen ook eind 2018 met een wereldtournee van start gaan. Dat is nieuws waarbij het onmogelijk is om niet enthousiast te worden. (Kasper Hermans)

Camila Cabello

Je hoeft de radio maar aan te zetten en je hoort het ge-ha-va-o-na-na-na. Fantastisch of irritant, maar met Havana bewijst Camila Cabello zich als waardig soloartiest. Zelfs nu al, zonder album. Camila begon als lid van Fifth Harmony. De meidengroep werd opgericht voor het tweede seizoen van de Amerikaanse X-Factor. Tijdens de uitzendigen werd al snel duidelijk dat Camila de superster van de band was en wat doe je dan? Precies. Solo gaan. Ik ben het overigens niet eens met deze opvatting. Ally Broke, de kleine van de band, die is toch veel gezelliger en bovendien veel minder schel dan Camila. Anyway, op dit moment is Camila de meest beluisterde vrouwelijk artiest van het moment. Dat belooft wat voor haar self-titled album dat 12 januari uitkomt. (Wessel Uphoff)

The Pussycat Dolls

‘I dont’t need a man to make it happen/I get off being free’, zong ik dertien jaar geleden als met Barbie spelende popster. Wat hilarisch moet dat geweest zijn. Even voor de duidelijkheid: ik ben nu 21. Wist ik veel waar ik toendertijd over zong. Als kleine spruit zong ik wel meer hits van The Pussycat Dolls mee. ‘When I grow up/I wanna have boobies’, oeps, wat zal mijn moeder raar aangekeken zijn. Nu, meer dan de helft van mijn leven later, komt de meest sexy girlband terug. Als we de geruchten mogen geloven tenminste. Er is zelfs een “PCD Reunion” website opgestart. Pas maar op Little Mix, Nicole Scherzinger en haar danseressen willen hun troon terug. (Wessel Uphoff)

    Wat vind jij van deze plaat?