Goeie-Plaat

Tolls

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Daarom deze week een Goeie Plaat Valentijn Special. Geen vragen die de dag daarna in menig roddelblad verschijnen, inclusief het overdrijven van hier tot aan het welbekende Parijs. Gewoon één vraag. En nog over muziek ook. “Wat is jouw meest favoriete liefdesliedje?” Kom maar op met dat verhaal.

De Goeie Plaat special van deze week komt van singer/songwriter Daan van Beijeren wiens artiestennaam Tolls is. Momenteel werkt de Fries hard aan zijn debuutalbum. Tussen alle drukte door door schreef hij over zijn all-time favoriete liefdesliedje.

Tijdens het besluiten van mijn favoriete liefdestrack , kwam ik erachter dat vaak juist ‘het vragen om’ of ‘het zoeken naar’ of ‘het niet begrijpen van’ liefde is die in mijn favoriete nummers zitten. Laten we dan met z’n allen maar een potje gaan janken en schreeuwen om die vrouw die er niet is op Valentijnsdag.: Lover You Should’ve Come Over. De titel zegt het al: hierin laat Jeff Buckley niet al te subtiel weten dat hij iemand kwijt is die hij heel graag terug wil.

‘It’s never over, my kingdom for a kiss upon her shoulder
It’s never over, all my riches for her smiles when I slept so soft against her’
Niet alleen met tekst, maar juist met de muziek komt de wanhoop goed naar voren. Hij behoort ook tot mijn top-tracks. Luisteren die handel!

Meer liefde? Lees dan ook de Goeie Plaat special van Eva Koreman.