Big Time Rush – Another Life

Another Life

Waardering

4

Boybands en comebacks: het lijkt bijna onvermijdelijk. Tien jaar na het einde van de immens populaire en gelijknamige kinderserie is Big Time Rush terug met hun vierde studioalbum. Met het zomers getinte Another Life doen Kendall Schmidt, James Maslow, Logan Henderson en Carlos Pena een poging om los te komen van hun gepersifleerde karakters uit de Nickelodeonserie. In de show speelden de heren namelijk karakters met hun daadwerkelijke voornamen. Daarnaast werden de Amerikanen weggezet als klunzige doch getalenteerde muzikanten. Dit recept was de kickstart voor de muzikale carrière van Big Time Rush, maar resulteerde ook in het einde ervan. Het loskomen van de televisiepersoonlijkheden bleek minder succesvol dan gehoopt.

Big Time Rush is een typische moneymaker, vier knappe Amerikaanse jongens die aanstekelijke nummers zingen en daar ook wat danspasjes bij uitvoeren. De commercie was in de televisieserie al flink terug te zien, maar ook op de eerste drie studioalbums van Big Time Rush was dit hoorbaar. Een comeback na tien jaar lijkt dus de uitgelezen kans om met een totaal ander geluid te komen, maar niets is minder waar. Ook van Another Life druipt de creatieve armoe af.

De plaat opent met het nummer Can’t Get Enough. Een funky baslijn, gitaar en harmonieuze vocalen resulteren in een doorsnee boyband geluid dat je op alle tien de nummers van Another Life terughoort. Het refrein bestaat slechts uit een herhaling van de zin: ‘I can’t get enough’. De plaat staat vol met dit soort gerecyclede refreinen. I Just Want To (Party All the Time) en Work for It spannen hierin de kroon. Wanneer je als luisteraar je ogen sluit en inbeeldt dat Bizzey als tekstschrijver van Justin Timberlake aan de slag zou gaan, zou I Just Want To (Party All the Time) geen gekke uitkomst van die samenwerking zijn.

Het album is goed geproduceerd en bevat fijne instrumentalen. Dit is gelijk ook het meest memorabele aan Another Life. Het luistert prettig weg, maar wordt nooit spannend. Het album bestaat uit tien nummers waarin het slechts gaat over liefde en feesten. Ook deze onderwerpen weten niet echt te prikkelen. Waves, Weekends en Brand New vermaken nog het meest, maar brengen ook niks gedenkwaardigs.

Ondanks de levenloze nieuwe plaat is ook hoorbaar dat Big Time Rush zeker potentie heeft. De heren zijn vocaal sterk, hebben een flink oeuvre waar voor Gen-Z de nostalgie vanaf druipt en weten hoe ze een liveshow moeten neerzetten. Deze factoren doen verlangen naar een andere afslag waarmee de band af durft te stappen van het gladde boyband imago en wat meer de ruwe randjes opzoekt. Daar blijft het viertal met Another Life nog ver vandaan.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat