Jessie J – Sweet Talker

Geen gelekte naaktfoto’s, geen vechtpartijen, geen drugsverleden. Eigenlijk is Jessie J, in tegenstelling tot andere supersterren, een heel saai persoon! Dat was al te merken in haar tienertijd. Als tiener deed ze mee aan een talentenshow op televisie, volgde ze een studie aan de BRIT school (muziekopleiding waar ook Adele en Amy Winehouse gestudeerd hebben), en richtte ze een meisjesband op. Niet heel erg spannend dus.

Jessie’s carrière ging pas echt van start toen ze haar eerste single uitbracht, genaamd Do It Like a Dude. Deze track trok in Nederland weinig bekendheid, maar was een groot succes in andere westerse landen. Zo bezette ze in Engeland en Schotland de nummer 2 positie, en in ons buurland België de nummer 8.

Een aantal maanden later, behaalde ze wel succes in Nederland met haar tweede single Price Tag. Dit nummer was afkomstig van haar album Who You Are dat in het voorjaar van 2011 is gereleaset. Op dit album stonden ook later behaalde hits, zoals Domino en Nobody’s Perfect.

Met haar tweede album Alive boekte ze weinig grote successen. Inmiddels is er alweer een jaar verstreken sinds Alive, en probeert ze het opnieuw met Sweet Talker. Voor dit album heeft ze samengewerkt met producers zoals Dr. Luke, Benny Blanco, en Cirkut om een nieuwe gooi naar de hitlijsten te doen. En die gooi naar de hitlijsten, lijkt zich goed uit te pakken.

Het album begint gelijk goed met de tekst ‘Imma do it like it ain’t been done’. Een fijne binnenkomer voor een geweldig album. Als voorproefje op haar album bracht ze eerder al een akoestische versie van het nummer uit. Bij het beluisteren van de track creëert zich een grote adrenalinestoot, waar je erg opgewekt van wordt. Onder andere het vrolijke refrein, met de prachtige hese stem van Jessie J en de verwerkte r&b stukken zijn daar de oorzaak van.

Het tweede nummer van het album is Burning Up, met een feature van 2 Chainz (Amerikaanse hip-hop artiest red.). De track begint met een gitaarsolo, ondersteund door mysterieuze bliepjes. Vervolgens komen de vocalen van Jessie J erin, waarna het bombastische nummer écht kan beginnen. Ook in dit nummer komt de prachtige stem van Jessie J goed tot zijn recht.

Dan is er ook nog het nummer Bang Bang, een samenwerking tussen met Nicki Minaj en Ariana Grande. Het was de eerste uitgebrachte single van het album. Met wederom de krachtige vocalen van Jessie, probeert Ariana Grande dezelfde truc uit. De tienerster is daarom erg overbodig. Nicki Minaj neemt het r&b gedeelte voor haar rekening. Met meer dan 65 miljoen views op YouTube en vele hitlijst noteringen is dit veruit de grootste hit op het album.

Op het album staan in totaal vijftien tracks, die goed zijn voor zo’n vijftig minuten luister genot. Door de prachtige stem van Jessie J, en de zeer gevarieerde nummers die op het album staan, is het zeker de moeite waard om het volledige album te beluisteren.