Lauren Daigle – Lauren Daigle

Waardering

7

7

6

Lauren Daigle brak in 2018 door met de track You Say die afkomstig was van haar album Look Up Child. Een kerstalbum volgde, waarna het een tijdje stil werd rond de Christelijke zangeres, tot in maart van dit jaar de track Thank God I Do verscheen. Het is de openingstrack van het naar haarzelf genoemde album.

En dat Daigle een aanhanger van het geloof is, dat komt zeer duidelijk naar voren in haar teksten. In bijna elke track wordt Hij bezongen en met Hij wordt God bedoeld. Zo zingt ze op Thank God I Do ‘You’re my safe place, my hideaway, You’re my anchor, my saving graceYou’re my constant, my steadiness, You’re my shelter, my oxygen’ en op New‘I don’t see the old you, I just see the new, God put you in my life, For such a time as this’.

Waar het openingsnummer muzikaal wat zwaar overkomt, klinkt Saint Ferdinand juist weer fris. Het is een ode aan een heilige. Het geloof is natuurlijk nog wel de leidraad, en daar komen we dan ook niet vanaf. Toch blijven de tracks lekker in het gehoor liggen; New is bijvoorbeeld een fijne track om in de tuin aan te hebben staan. Waarna Waiting begint als de nieuwste James Bond soundtrack en het vervolgens toch helemaal niet is.

Qua stemgeluid is het genieten van het verbale geweld dat zo af en toe op de luisteraar wordt afgevuurd. Ze wordt dan ook niet voor niks vaak verward met Adele. To Know Me had dan ook zonder moeite een perfecte track kunnen zijn voor die Britse superster, als je je ogen dichtdoet dan zie je het bijna voor je. Wat wel begint tegen te staan, na zes tracks over hoe fantastisch God/Jezus/Hij/U/Schepper/Almachtige of Here is, is het gebrek aan inspiratie voor andere tracks.

Het klinkt allemaal loepzuiver, de muziek is ook prima te pruimen, er is eigenlijk niet zoveel mis mee en toch ben je blij dat er maar tien tracks op staan. Don’t Believe Them en Ego zijn echt vulling en meer van hetzelfde. Het is alsof er tien tracks besteld zijn en het maar niet lukte om het gevuld te krijgen. En wat misschien nog wel het meest schandalig is, is dat ze een meesterwerk voor het einde bewaart. These Are The Days is zo’n fantastisch feelgood nummer. Mocht je ooit in een dip zitten en alleen nog de donkere kanten zien dan zijn teksten als ‘We thought we’d never seen the sun through the dark skies, But all the signs are sayin’ it’s lookin’ up’ exact wat je nodig hebt. Je zou bijna wensen dat het hele album ermee had volgestaan.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat