Lorrèn – Sunkissed

Waardering

7

De fans van Lorrén hebben er even op moeten wachten maar na zeven jaar zonder studioalbum is de zangeres terug met Sunkissed. Op dit album neemt ze de dag met je door, van wakker worden tot weer terug naar bed. Er is bijna geen betere manier om de dag door te komen, al waren we liever wat swingender naar bed gegaan.

Sinds het verschijnen van haar vorige plaat Land Of Possibilities in 2017 is er veel veranderd in het leven van de zangeres. Zo is zij bijvoorbeeld moeder geworden. Als we haar Instagrampagina mogen geloven dan leeft Lorrén met een positieve mindset en dat hoor je dan ook direct terug op Sunkissed. Het contrast ten opzichte van haar album uit 2017 is daardoor groot, aangezien Land Of Possibilities wat donkerder klinkt en er op Sunkissed wat meer ruimte lijkt te zijn voor zang.

Sunkissed begint met de opening van de dag en hoe kan het toepasselijker dan dat deze de titel From Dawn heeft meegekregen En als je dan ontwaakt bent dan is de dag nauwelijks beter te beginnen met Another Day.The rhythm of life. Got me dancing through the day , I feel it taking me over all my dreams are butterflies ratata flying so high. I’m flying away ,I’m alive it’s oké. It’s another new day. Mocht je dan toch nog met het verkeerde been uit bed zijn gestapt dan doet Lorrèn er nog een schepje bovenop door in Shine aan te geven helemaal klaar te zijn om je prachtige glimlach te zien.

Het wordt een zonnige dag en de gang naar het strand is via Girl From The Sea en Summers Heat snel gemaakt en ook de liefde mag niet ontbreken. Zo spoort ze haar geliefde in het lied Take That Chance aan om toch vooral de stap te zetten haar mee uit te nemen., In het nummer Be Mine laat Lorrèn niets aan de verbeelding over en denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben.

Zo gaat de dag voorbij en wordt het avond, de zon gaat onder maar komt volgens Rise ook weer op., Tot de zon weer opkomt bezingt Lorrén de sterren in de song Beyond The Stars. De avond daalt verder in en het wordt ook allemaal wat lomer, waardoor de snelheid nogal uit het album gaat. Dit einde zorgt ervoor dat de tot dan toe bijna perfecte plaat uit gaat als een nachtkaars, al is het wel een mooie nachtkaars. De laatste paar tracks van Sunkissed zijn zo traag dat je snakt naar het einde en de afsluiting Till Dusk klinkt zelfs als een moderne versie van Rockabye Baby, de Engelse versie van Slaap kindje slaap.

Het begin van Sunkissed is fris en zorgt oprecht voor een opgewekt gevoel, maar tegen het einde van het album is er van het opgewekte en frisse gevoel weinig meer over. In die zin heeft deze opbouw wel een hoog realiteitsgehalte, aangezien voor velen een dag via dit stramien verloopt. Of je dat gegeven op een album moet projecteren is de hamvraag. Toch is Sunkissed het luisteren meer dan waard aangezien er maar weinig platen zijn die je op zo’n positieve wijze door de eerste lastige momenten van de dag loodsen als Sunkissed, met Another Day en Shine als de absolute uitschieters. Dat Sunkissed wat in mineur eindigt is jammer, maar wel realistisch.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat