Raye – Euphoric Sad Songs

Waardering

8

De Britse singer-songwriter Raye heeft een nieuwe ep uitgebracht. Euphoric Sad Songs bevat negen nummers, die allemaal mede geschreven zijn door de zangeres. De nummers staan veelal in het teken van de liefde en dan vooral het gebrek hieraan. Hoe verder je komt en hoe meer je jezelf in de tekst verdiept hoe meer je met haar te doen hebt.

Ze trapt af met Love Me Again en Change Your Mind. Beide gaan over een verbroken relatie, die ze graag hersteld ziet worden. Waarbij het eerste nummer vrolijk van toon is, is dit op het tweede nummer een stuk minder, wat dan ook beter bij de tekst past. Voor Regardless heeft ze samen met Rudimental Rapture van Iio onder handen genomen. De verbroken relatie moet wel heel bijzonder zijn geweest want ze kan de man maar moeilijk los laten, en ondanks de tranen denkt ze dan ook nog dagelijks aan hem.

Secrets is het tot op heden bekendste nummer van de ep. Dit nummer is een samenwerking met Regard en verteld het verhaal over (tromgeroffel) een geheim, je verwacht het niet… Waarschijnlijk is er iemand vreemd gegaan en dat is in zijn ogen te zien. Dit zou zo maar eens met Natalie geweest kunnen zijn, want op Natalie Don’t gaat deze dame er met de vent van de zangeres vandoor en ze smeekt haar dit niet te doen.

In All Dressed Up probeert ze haar leven weer op te pakken en vraagt zij zich af of het ooit nog goed komt met haar en met wie ze over zal blijven. Na dit mooie en gevoelige liedje lijken ze ondanks de verbroken relatie toch weer nader tot elkaar te komen op Please Don’t Touch, al weet RAYE dat het een onbeantwoorde liefde is en dat het beter is om niet te dicht bij elkaar te komen.

Ze laat de man dan ook voor wat het is en neemt afscheid van hem in Walk On By waarin ze laat blijken dat het beter is als hij haar met rust laat. Want blijkbaar vind ze uiteindelijk dan toch de liefde van haar leven want de plaat eindigt met het disco-achtige Love of Your Live.

Al met al is Euphoric Sad Songs een waanzinnig goed in elkaar gezette ep. Alle nummers volgen elkaar perfect op en beschrijven hoe graag ze haar relatie nieuw leven in blaast maar uiteindelijk tot de conclusie komt dat het er toch niet in zit en ze vindt de liefde bij iemand anders. Met als hoogtepunten de track All Dressed Up en Love Of Your Life.