Tessa Violet – MY GOD!

MY GOD!

Waardering

4 1

Met haar gele bobline en 1,86 miljoen YouTube-volgers weet Tessa Violet wel onder de aandacht te komen. Zo ook in 2018 met haar hit Crush. Vijf jaar na Crush komt Violet met een nieuw album genaamd MY GOD!. Gehuld in een roze jurk, poseert de zangeres voor een roze achtergrond om haar albumcover af te laten steken met de gele lokken die Violet al sinds 2017 met veel trots draagt.

Het album zelf is niet heel schokkend. Er staan songs op met voorspelbare thema’s. Sommige gaan over de liefde, andere songs gaan over hoe ver Violet al gekomen is en andere liedjes moeten medelijden opwekken. 

Zo begint de plaat met de track Bad Bitch. De zelfbenoemde altpop-zangeres zingt teksten als ‘Look at me I made it/Hundred million streams, wrote it in a day’, refererend aan haar hit Crush. Dit soort teksten zouden niet misplaatst zijn bij artiesten van het niveau Beyonce of Dua Lipa, die keer op keer hits uitbrengen. Violet laat hier een arrogante en zelfingenomen indruk achter. De beat is zeker niet verkeerd, maar niet vernieuwd en de sound lijkt veel op die van iemand als Ashnikko.

Het zwoele liedje MY GOD! geeft juist een warm en teder gevoel. De combinatie van gevoelige en sensuele lyrics en een rustige beat maakt het een herkenbaar liedje over de liefde. Door de  herhaaldelijke ‘My god’ in het refrein, kan je de song ook makkelijk meezingen.

Verder bevat de plaat niet veel spannends. Again, Again lijkt veel beïnvloed door Violets grote voorbeeld Taylor Swift, waardoor het een alledaags liefdesliedje met clichématige songteksten wordt. Ook Breakdown komt niet los van de grond. De zangeres zingt ‘Throw your hands up’ met zo weinig energie in haar stem, dat je liever blijft zitten, wachtend op een beat-drop die nooit zal komen.

Vervolgens staan er twee versies van Kitchen Song op het album: een studioversie en een rauwe voice memo. De studioversie komt als eerste aan bod op het album. De mierzoete teksten in combinatie met de veel te lieve beat geven je meer plaatsvervangende schaamte dan verliefde gevoelens. Ondertussen is de voice memo van Kitchen Song beter uitgebalanceerd. Hierdoor komen de teksten beter binnen en voelt het alsof Violet het nummer voor jou alleen zingt.

De ietwat gekke afwisseling tussen medelijden, liefde en arrogantie van de plaat MY GOD! komt niet tot zijn recht en geeft een vreemd beeld van wie Tessa Violet moet voorstellen. De altpop-zangeres heeft op deze plaat nog niet de perfecte combinatie gevonden voor een nieuw succesnummer en lijkt dit in de nabije toekomst ook niet te zullen vinden.