Festival warming-up: Mysteryland

Yesterday is History. Today is a Gift. Tomorrow is a Mystery. Het is de magische spreuk van het wereldwijd langstlopende dancefestival: Mysteryland. Voor de tweede keer vindt er een meerdaagse, Nederlandse editie plaats op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Dat gebeurt tijdens het laatste weekend van augustus (27 en 28), waarbij de groene omgeving het decor vormt voor house, kunst en cultuur. De zaterdagtickets gaan als warme broodjes en zullen, naar alle waarschijnlijkheid, ook dit jaar weer uitverkopen. Dat succes is een logisch gevolg van de brede programmering. Jaarlijks zijn er de beste dj’s en kunstwerken te bewonderen. Ook in 2016 wordt er groots uitgepakt. Welke dj’s je echt niet mag missen, lees je hieronder.

1. Kris Kross Amsterdam
Deze heren weten hoe ze een feestje moeten bouwen en dat zullen ze dit jaar dan ook zeker doen, ditmaal bij hun eigen stage. Van r&b tot trap, ze mixen alles door elkaar en dat levert vaak een energieke show op. Muzikaal gezien braken ze vorig jaar pas door, met de krachtige single In The Morning. Daar deden ze afgelopen zomer een schep bovenop met de Cheat Codes samenwerking Sex, een regelrecht succes.
Zaterdag van 18.30 tot 19.30 draaien ze de vetste platen op de Heineken X Kris Kross Amsterdam stage.

2. A-Trak
De Canadese dj A-Trak is waarschijnlijk het meest bekend van de hit Barbara Streisand, die hij met Armand van Helden maakte onder de naam Duck Sauce. De succesvolle dj werkte samen met vele popartiesten, mixte voor liveshows van Kanye West en heeft zijn eigen label getiteld Fool’s Gold. Kort na het jaarlijkse festival van dat label reist de Canadees richting Nederland voor een vette set vol slopende tracks. Dikke electro zoals Place On Earth of euforische tracks in de vorm van We All Fall Down, het maakt voor A-Trak niets uit. Hij draait zondag op de Heineken X The Partysquad Presents Rebel Yard van 19.00 tot 20.00.

3. Diplo
Hit na hit na hit, het houdt niet op voor Diplo. Alles wat hij aanraakt verandert in goud. Met Major Lazer scoorde hij diverse hits, waaronder Cold Water en Light It Up. En samen met Skrillex, onder het pseudoniem Jack Ü, was hij ook regelmatig in de hitlijsten te vinden met onder andere Where Are Ü Now en To Ü. Zijn laatste track is een samenwerking met Zeds Dead en Elliphant en geniet de titel Blame, opnieuw een verpletterende track. Dat laatste is een kenmerk dat steeds terugkomt in de sets van Diplo, die daadwerkelijk alles door elkaar schuift en mixt. Als afsluiter van het weekend (mainstage 21.20 – 22.50) wil je dat absoluut niet missen.

4. Mike Mago
Hoewel het niet altijd lekker ging, draait Mike Mago momenteel op de grootste feesten en festivals. Met zijn euforische en meeslepende tracks straalt hij overal positiviteit uit. In 2014 brak hij door met Outlines en met Deeper Love & Daylight gaf hij dat de afgelopen tijd een heerlijk vervolg. Deep house, house en techno vind je terug op de releases van zijn BMKLTSCH RCRDS. Dezelfde muziek zal je horen in zijn show op zaterdag van 16.30 tot 17.45 bij de Circus Of Life stage.

5. Dave Clarke
Met de bijnaam The Baron Of Techno draait Dave Clarke al jarenlang de hardste techno platen over de hele wereld. Hij was vaker op Mysteryland te bewonderen en is dit jaar host van zijn eigen stage op zondag, waar hij van 21.00 tot 22.45 draait. Voor de gelukkigen met een weekend ticket is hij ook op de vrijdag te zien, met Laidback Luke, van 23.00 tot 00.45.

6. NCBM (Noisecontrollers & Bass Modulators)
De pyramide is het symbool van Mysteryland, waar aan de achterkant de Q-dance stage pronkt. Harde beats in de vorm van knetterende beukplaten kun je verwachten als de heren van Noisecontrollers & Bass Modulators achter de draaitafels staan. De zomerse track Solar was een groot succes en met nummers als Destruction & Infinity zullen de speakers weer goed getest worden. De combinatie van de twee ervaren artiesten levert vaak een explosieve show op en aankomend weekend zal geen uitzondering zijn. Zorg dat je zaterdag stipt om 19.30 klaar staat bij Q-dance, want ze draaien maar een half uur samen.

Het mysterieuze festival kent veel meer grote, maar ook interessant kleine artiesten die je niet mag missen. Laat je vooral verrassen door de immense gezelligheid op Mysteryland. Kan je niet wachten tot het weekend, check dan onze onderstaande speciale #ML16 afspeellijst.