Festival warming-up: PITCH

Twee heerlijke dagen lang zal muziekfestival PITCH aankomend weekend het Amsterdamse Westergasterrein overnemen. De line-up staat vol artiesten die perfect passen bij welke situatie dan ook. Ben je relaxed? Ren dan vooral even naar Anderson .Paak. Dansen (of stampen) tot in de vroege uurtjes? Kan ook zeker. Er is zelfs een silent disco, altijd leuk. Nieuweplaat zet voor je op een rijtje welke artiesten je absoluut niet mag missen.

Anderson. Paak & The Free Nationals

Situatie: je hebt een gratis biertje gehad van de barman, het zonnetje brandt op je bolletje en je bent nog nooit zo relaxed geweest. Blijf in die vibe en bezoek Anderson .Paak!

“De punt staat voor detail. Ik was de underdog, ik voel me nog steeds de underdog,” aldus Anderson .Paak in een interview met 3voor12. Misschien dat hij zich zo voelt, maar de zanger staat op de tweede dag wel mooi op het hoofdpodium. Op zijn meest recente album Malibu doet .Paak een boekje open over zijn verleden, dat zeker niet altijd over rozen ging. Desondanks klinken de nummers allesbehalve bitter. Sterker nog, het album zit tjokvol liefde en sexy soul. Zoals we het eigenlijk het liefste horen. Waarschijnlijk ken jij hem van Am I Wrong , maar ook The Season | Carry Me en Room in Here zijn de moeite de waard om naar te luisteren. Leuk weetje: Paak maakte eerst muziek onder de naam Breezy Lovejoy.

Santigold
Situatie: je bent net al je muntjes verloren, maar je snakt naar een versnapering. Springen op de vrolijke muziek van Santigold is je enige redding.

Als er één artiest is die nooit zal gaan vervelen, dan is het namelijk Santigold wel. Het duurde even voordat ze met nieuwe muziek kwam, maar dat heeft ze meer dan goed gemaakt. Haar album 99 cents staat propvol heerlijke deuntjes, zoals Can’t Get Enough Of Myself of Banshee. Maar L.E.S Artistes zal stiekem altijd een beetje haar beste nummer blijven.

DJ Tennis B2B Job Jobse
Situatie: je spieren zijn opgewarmd en het is nu klaar voor het echte werk. Dansen tot je erbij neervalt!

Oh, Jobse. Boiler Room noemde hem Amsterdam’s finest and favorites, en daar hebben ze helemaal gelijk in. Draaide back in the days nog in Trouw, tegenwoordig speelt hij alle feestjes in Europa plat. Des te beter dat Job weer even terugkeert naar zijn thuisbasis. Oh, en hij draait in de Gashouder. Kan je alvast even je (konijnen)dansjes oefenen voor Awakenings of een ander mooi feestje.

Dusky
dusky

Situatie: na een middagje volop is het tijd om the cavete bezoeken. Laat Dusky je verwelkomen in de mooie wereld van deephouse in de Gashouder!

Diepte, originaliteit en allesbehalve saai. De mannen van Dusky, Alfie Granger-Howell en Nick Harriman, blijven met hun epische techno grooves altijd weer verrassen. Verwacht dan ook een verdomd goede set. Zo eentje die zodanig goed is, dat hij je transformeert naar een compleet andere dimensie. Als je niet begrijpt wat ik bedoel, luister dan even naar deze acht uur durende set.

GoldLink
Situatie: je voelt je een baas, en aangezien GoldLink dat ook is, ga je vooraan staan tijdens zijn show.

Je hebt hiphop, en je hebt GoldLink. Een geweldige artiest waar menig hiphopper jaloers op zou moeten zijn. Waarom? De muziek van D’Anthony Carlos is allesbehalve standaard. Niet gek; hij werkte samen met onder andere SBTRKT en Flume, en dat is duidelijk terug te horen in zijn muziek. Hoe zoiets dan precies klinkt? Check: Spectrum of Dance on Me. En GoldLink neemt ook nog eens een echte band mee. Heerlijk!

Snakehips
Situatie: je bent al je vrienden kwijt, en je voeten doen pijn en alles is ‘blegh’. Je anthem is dus All My Friends geworden.

Voorheen maakten ze remixen van bijvoorbeeld The Weeknd, tot daar ineens de onverwachte megahit All My Friends was. Je weet wel, dat ene aanstekelijke vrolijke liedje over die ene verschrikkelijke uitgaansavond. De Britse mannen mixen R&B met elektronische muziek. Het is dus eigenlijk meer dan logisch dat zij niet ontbreken op een festival als PITCH. Er is alleen één probleempje: Anderson .Paak treedt tegelijkertijd als Snakehips op. De kans dat hij nog even het podium opspringt om Money On Me mee te spelen, is dus erg heel erg klein.

Odesza
artist-odesza

Situatie: arm in arm met je beste vrienden toasten jullie op het goede leven, en gooien al dansend bier over jullie heen tijdens de gruwelijke live-set van Odesza.

Als je nog nooit van dit duo gehoord hebt, dan zou je je eigenlijk diep moeten schamen. De kans is echter wel groot dat je hun knaller van een hit Say My Name kent. De jongens uit Seattle hoeven maar een één beat te droppen, en je bent verkocht. Hun muziek is experimenteel en spacey, met ontzettend sterke beats. Na een live-set van Odesza wil je nooit meer ergens anders naar luisteren.
Pijnlijke voeten aan het eind van deze set gegarandeerd.