Nieuweplaat.nl zoekt nieuwe redacteuren!

Zoekt

Nieuweplaat.nl blijft lekker doorgroeien. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers, die op vrijwillige basis onze redactie willen versterken. Bij ons geen flauwe voorwaarden, zoals ‘het is goed voor je netwerk’. Wij zeggen gewoon eerlijk dat er amper budget is (al is onze meest recente vergaderborrel wel betaald dankzij onze siteopbrengsten) en dat je bij ons moet komen omdat je over muziek schrijven heel erg leuk vindt.

Recensenten
Houd jij van muziek, gaat er geen dag voorbij zonder dat je een koptelefoon op je hoofd hebt en geef je graag je mening? Meld je dan direct aan als recensent! We bieden je een platform voor jouw werk en de mogelijkheid om je writing skills aan te scherpen, omdat je feedback krijgt van ervaren eindredacteuren. Pluspunt is dat je soms al albums kan beluisteren voordat ze uit zijn en heel soms belandt er zelfs een fysiek exemplaar op je deurmat.

Wat verwachten wij?  Twee recensies per maand. Je bent compleet vrij in je albumkeuze.

Spotters
Een spotter is iemand die minimaal vier keer per week de nieuwste tracks spot voor Nieuweplaat.nl. Je struint diverse bronnen af om nieuwe muziek te vinden en plaatst de tracks, waarvan jij vindt dat iedereen ze gehoord móét hebben, op de site. Een gevatte tekst erbij en klaar! Vanaf dat moment gaat jouw spot de wereld over. We zijn speciaal op zoek naar liefhebbers van de volgende genres: electronic, hiphop/r&b en soul/jazz.

Wat verwachten wij?  Dat je als spotter wekelijks een bijdrage levert aan Nieuweplaat.nl.

Als lid van de Nieuweplaat-redactie heb je nog meer mogelijkheden. Je neemt interviews af met artiesten, schrijft achtergrondartikelen of stelt Spotify-lijsten samen. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng om de site nog verder te verbeteren.

Kom jij Nieuweplaat versterken? Of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar kasper@nieuweplaat.nl en wie weet verwelkomen we je binnenkort als nieuwste lid van ons topteam.