Paul Weller – Nothing

You Do Something To Me, Wild Wood, Shout To The Top, Town Called Malice. Of het nu solo is of in bands als The Jam en The Style Council; Paul Weller heeft diepe sporen getrokken in de geschiedenis van de popmuziek. Des te opvallender dat de Brit in de afgelopen editie van de Top 2000 slechts één keer genoteerd stond. Op 25 mei wordt Paul Weller zesenzestig en dat wordt een dag eerder gevierd met de presentatie van zijn inmiddels zeventiende studioalbum (met de toepasselijke titel 66).

Eerste single van deze plaat is het lied Nothing en gaat over een relatie waarin de twee mensen elkaar hebben gevonden, terwijl ze beiden weinig hadden. Het idee erachter is dat ware liefde wordt gevormd bij de afwezigheid van materiële rijkdom of externe factoren. Een nostalgische terugblik op verbondenheid als belangrijkste bezit. Met andere woorden: Weller in optima forma.

Nothing zal de Top 2000 niet halen, maar kan misschien een opmaat zijn om de grootsheid van Weller in de volgende editie van de Top 2000 meer recht aan te doen dan slechts één enkele notering.