ANOTR: ‘Piotr & Zhan is volledig verleden tijd’

Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney. Samen braken ze door in de Deep House scene onder de naam Piotr & Zhan. Onlangs besloten ze onder een andere naam door te gaan: ANOTR. Nu staan ze op het Amsterdam Dance Event tijdens Armada Deep. Wat is de gedachte achter ANOTR en slaan de heren nu een hele andere weg in? We spraken het duo tijdens ADE.

Eerst Piotr & Zhan en nu ANOTR, waarom?

Jesse: “Twee jaar geleden zijn wij begonnen met Piotr & Zhan. We zijn heel erg gaan experimenteren want voor ons was het allemaal nog nieuw. Na twee jaar hebben we echt besloten wat we willen qua muziek en wat de mensen van ons kunnen verwachten. Het werd tijd voor een nieuw begin en voor een nieuwe naam. Daar kwam ANOTR uitrollen, een samenvoeging van onze twee namen. Nu willen we vol gas geven.”

Sinds kort hebben jullie een release op Defected. Is dit de stijl die jullie willen blijven aanhouden?

Oguzhan: “Inderdaad, al hebben we een heel breed beeld van wat onze stijl zou kunnen zijn. Waar het op neer komt is dat het een lekkere groove heeft en dat het dreunt. Het moet allemaal wat harder klinken.”

Het is een cliché, maar –  waar zijn jullie het meest trots op?

Jesse: “Op mijn haar eigenlijk.”

Oguzhan: “Ik ben wel het meest tevreden met de laatste releases. Wat we überhaupt hebben neergezet qua sets en hoe we het publiek hebben los zien gaan op onze muziek. Maar ook de gang van zaken. Het gaat allemaal erg lekker en zonder problemen. Ook is het belangrijk dat het nog steeds leuk is en leuk blijft. En dat is het nog steeds. Dat is iets waar je heel erg trots op kunt zijn. En we zijn trots op onze nieuwe studio natuurlijk! Dat ziet er heel goed uit.”

Zijn er nog artiesten waarmee jullie heel graag willen samenwerken in de toekomst?

Jesse: “Dat is echt heel moeilijk, maar een van de artiesten die we erg hoog op ons lijstje hebben staan is Green Velvet. Als je zijn vocals op je track hebt dan is het een droom die uitkomt.”

Ik kan me voorstellen dat de switch van het wat vrolijker Piotr & Zhan naar de meer underground sound van ANOTR niet helemaal zonder slag of stoot ging?

Jesse: “De underground scene kan nog wel eens een beetje bekrompen zijn. Als je groot wordt met een commerciële plaat dan willen underground labels niks van je releasen eigenlijk. Dat is waar het op neer komt. Wij houden heel erg van underground maar ook van melodische dingen. Daarom denken wij dat dit gewoon het slimste plan van aanpak is.”

Wat was het hoogtepunt van jullie carrière?

Oguzhan: “Ibiza. We zijn daar een weekje wezen chillen en dat was echt tof. We hebben daar op de Armada boot gedraaid. Ons doel is om daar aankomende zomer ook weer te gaan staan, of de zomer daarna natuurlijk. Hard blijven werken, veel releasen en dan hopelijk een snelle showcase pakken. Dat zou echt vet zijn.

Het mooie is dat we al genoeg platen hebben liggen en dat we heel veel releases hebben die er aan zitten te komen. Het ligt dus zeker niet buiten bereik, laten we het daar op houden.”