A Brighter Light – Follow Me

Waardering

8

A Brighter Light. De naam van deze beginnende band doet denken aan die van een christelijke formatie en liedjes als So Glad I Found You lijken te hinten naar een religieuze zoektocht, maar niets is minder waar. Het gaat in dit geval om een pop-folk band, die haar tweede EP Follow Me uitbrengt.

In 2014 stond A Brighter Light in de finale van de grote prijs van Nederland en dit jaar gaan ze met de Popronde 2016 het land door touren. Maar liefst 75 keer waren ze in 2015 te horen in ons land en ook buitenlandse tours in onder andere Engeland en Zwiterland waren ze niet te gek

De band bestaat uit vier mannen, die de minimale bezetting van zang, gitaar, bas en drum voor hun rekening nemen. Tijdens de EP presentatie wordt duidelijk dat de mannen op elkaar ingespeeld zijn en elkaar ook een spotlight gunnen: wanneer gitarist Joost los gaat met een fijne gitaarsolo, ondersteunt de rest hem. Tijdens de presentatie van Follow Me wordt ook duidelijk dat je mag betalen wat je de EP waard vindt, een vaste prijs is er niet. Je bepaalt zelf de waarde die de muziek en de EP voor je heeft.

Follow Me opent met Won’t Let It Die, een fijn up-tempo lied. Het nummer is gevuld met chille bas- en gitaar riffjes en de warme stem van zanger Ted Griffioen neemt je mee de track in. Het tweede lied is de titeltrack, gezongen door Ted en en zangeres Joia. Zij is singer-songwriter en was al eerder te horen op festivals als Jazz in Duketown of bij het Radio 4 programma Virus. Hun stemmen matchen heerlijk en wederom houdt Ted je geboeid. Joia verzorgt in het refrein een tweede stem en zingt het tweede couplet in kopstem.

Ook in de nummers daarna blijft Ted´s stem leidend. Gitarist Joost zorgt voor lekkere solo´s en neemt ook een innemende tweede stem voor zijn rekening. Met Dance the Night Away wordt het iets onheilspellender, maar het album wordt met het haast hypnotiserende Walking tot een mooi einde gebracht.

Erg bekend is A Brighter Light nog niet, maar muziek maken kunnen ze zeker. De vijf nummers die Follow Me rijk is, liggen allemaal goed in het gehoor, ze zijn fijn om naar te luisteren. Het klopt gewoon, de muziek sluit perfect elkaar aan. Hier gaan we nog veel van horen.