blackbear – misery lake

Waardering

7

Als kunstenaar evolueert multi-platina zanger, songwriter en producer blackbear (wiens echte naam Matthew Musto is) altijd. Zijn nieuwe ep, misery lake, is een bewijs van hoeveel hij is gegroeid sinds hij begon in de muziekindustrie. De passie is duidelijk hoorbaar in elk nummer. Het is een verzameling tracks die zijn ups en downs van het afgelopen jaar demonstreert. Tegelijk zet het in scherp perspectief hoe bereidwillig hij is om open te zijn in alle muziek die hij maakt. Op misery lake deelt blackbear de schijnwerpers op een paar nummers met andere artiesten, waaronder u love u met Tate McRae, dat eerder deze zomer uitkwam, ghost town met Sasha Alex Sloan en imu met Travis Barker. Nummers die stuk voor stuk blackbears kenmerkende mix van eerlijke teksten, aanstekelijke beats en edgy popproductie bevatten.

De creatie van misery lake begon met de nieuwste release van blackbear, @ my worst, die een week voor de ep uitkwam. Hij teasde het nummer echter al maanden, in afwachting van het eindelijk releasen van de plaat.‘Ik was in een soort “writershouse” teksten aan het bedenken en schrijven voor andere artiesten en ik besteedde niet echt veel aandacht aan het maken van nieuwe blackbear-muziek. Dit nummer inspireerde me om een ​​hele ep te maken’, deelt blackbear. Het nummer past naadloos in de nieuwe plaat met al zijn rauwe eerlijkheid.

Misery lake heeft de klassieke blackbear-sfeer: bevat veel teksten met sombere gevoelens die worden gezongen over een uptempo-pop beat. Het onderliggende thema van misery lake geeft de gevoelens van eenzaamheid, verdriet en het verlangen naar een normaal leven, het leven voor 2020, weer. Opener alone in a room full of people is een goede start. Het is isolement in een jasje van knallende popmuziek. ‘Het gaat over isolatie, over de quarantaine(s) en hoe je je gestoord en verschrikkelijk kunt voelen tijdens deze periode’, vertelt blackbear: ‘And I’m alone, in a room full of people/ On a street full of broken homes’.

Nog een nummer die deze gevoelens doen terugkomen voor blackbear, is u love u samen met Tate McRae. Het is de perfecte mix van nostalgische synths en moderne drumgeluiden die een beeld schetsen van hoe het is om een ​​relatie te hebben met een persoon die zoveel van zichzelf houdt, dat je je alleen voelt in de relatie: ‘I love you, you love you more/ You’re selfish, selfish, how do you love?’.

Desondanks de sombere gedachtes achter misery lake, was er toch ook wat geluk voor blackbear: hij verloofde zich met zijn vriendin en in januari vierde het stel de eerste verjaardag van hun zoon Midnight. De stem van de peuter is te horen op de outro van bad day, dat werd gecoproduceerd door Charlie Puth, nadat blackbear vorig jaar te gast was op Puth’s Hard On Yourself.

Blackbear is met misery lake in topvorm. De plaat vertaalt zich in diepbedroefde knallers met edgy-popproducties die fans ongetwijfeld zullen terugschreeuwen tijdens zijn tour door de VS. Hij staat erom bekend veel waarde te hechten aan de mening van zijn fans. Dat is dan ook de reden dat hij bij elke nieuwe release een heel klein beetje verandert, maar toch trouw blijft aan zichzelf. Dit is ook wat misery lake toont.  Een vernieuwende blackbear die tegelijkertijd dichtbij zijn eigen geluid blijft.