Blackpink – THE ALBUM

Blackpink THE ALBUM

Waardering

7

8

Met de single How You Like That en de bijhorende muziekvideo, brak de Koreaanse meidengroep Blackpink vijf Guinness World Records, waaronder de meest bekeken YouTube-video in de 24 uur na de verschijningsdatum (86.3 miljoen views). Dit grote aantal kijkers belooft veel voor het album waar deze single onderdeel van is. THE ALBUM van Blackpink is een zeer catchy popalbum met veel hiphop-invloeden..

Schud je vooroordelen over K-Pop bij het luisteren van dit album van je af. Slechts het labeltje K-Pop is niet genoeg om deze plaat van Blackpink te beschrijven. De combinatie van pop, hiphop, rap en verschillende talen; het maakt THE ALBUM interessant en verfrissend. Je zou verwachten dat het Koreaans de plaat ontoegankelijker maakt, maar dat is helemaal niet zo. De meidengroep zingt verrassend veel in het Engels, waardoor het Koreaans zorgt voor zeer fijne afwisseling.

Tussen de leden Jisoo, Jennie, Lisa e Rosé is de zang goed verdeeld en al hun stemmen zijn uniek, waardoor elk nummer weer anders klinkt. Niet alleen de talen en hun stemmen zorgen voor prettige variatie, ook de wisseling van zang en rap is zeer interessant. Een goed voorbeeld is de song Lovesick Girls. Dit is een mierzoet nummer dat erg popperig klinkt met teksten als ‘We were born to be alone. But why we still looking for love.’ Gelukkig zorgt de rap voor een fijne onderbreking, waardoor je het lied minder snel zat bent.

Op THE ALBUM staan twee leuke samenwerkingen met respectievelijk Selena Gomez (Ice Cream) en Cardi B (Bet You Wanna). Met hun herkenbare stemmen en stijlen passen zij perfect bij de stijl van de groep. De single Ice Cream en Bet You Wanna zijn twee liedjes om lekker op te dansen.

Helaas is de plaat van Blackpink redelijk kort, waardoor je eigenlijk nog niet verzadigd bent als je aan het einde komt. Alle tracks op de plaat zijn erg uptempo, waardoor de behoefte aan een rustmoment opduikt. Een langzamer lied of een ballad had perfect op de plaat gepast, want de meiden hebben prachtige stemmen die dat makkelijk zouden kunnen dragen. Bij het laatste nummer You Never Know pakken ze wel iets meer hun rust. Hierdoor is dit lied een prima afsluiter van een intens album.

Al met al is de hype rond THE ALBUM van Blackpink terecht. Het album heeft een prachtige afwisseling van pop, hiphop, rap en twee verschillende talen die zeer verfrissend op elkaar inspelen. De meidengroep zingt catchy, ietwat zoete en drukke popnummers die goed passen bij hun unieke stemmen. Het is jammer dat de plaat iets te kort is, waardoor je achterblijft met een incompleet gevoel.