Little Mix – Between Us

Between Us

Waardering

7

Ook in turbulente tijden moet je hoogtepunten blijven vieren, dat is wat de Britse meidengroep Little Mix bewijst met de release van verzamelalbum Between Us. Dit jaar bestaat de succesvolle groep tien jaar en dat kan niet onopgemerkt blijven. Hun carrière bestaat uit vele hoogte- en dieptepunten. Met als laagste punt waarschijnlijk het vertrek van Jesy Nelson dit jaar, waardoor de groep nu slechts bestaat uit drie zangeressen. Toch laten Jade Thirwall, Leigh-Anne Pinnock en Perrie Edwards met Between Us zien dat ze nog lang niet klaar zijn.

Between Us staat vol succesvolle singles en favoriete songs uit hun carrière. Een welkome verrassing zijn de vijf nieuwe liedjes die het album het noemen waard maken. Wat het jubileumalbum perfect doet, is schetsen hoe de vrouwengroep in de afgelopen jaren gegroeid is. Van lieve liedjes en ballads als Wings en Secret Love Song Part 2 tot krachtige singles als Salute en Shout Out to My Ex. De vrouwen zijn van alle markten thuis.

Een leuke samenwerking op de plaat is Heartbreak Anthem met David Guetta en Galantis. Het nummer klinkt niet onwijs vernieuwend, maar het is wel toegankelijk om naar te luisteren en past goed op de radio met catchy elektronische muziek en een makkelijke songtekst. Het is prettig om naar te luisteren en doet precies wat het moet doen.

Ook de song Trash is een goede aanvulling op de discografie van Little Mix. Hier komt goed naar voren hoe de stemmen van het drietal elkaar aanvullen. Met Leigh-Anne en Jade die met hun hoge stemmen een prachtig contrast zijn met Perrie’s lage stem.

De highlight van de plaat is het nieuwe Cut You Off. Over de inspiratie voor dit nummer valt te gissen, maar het past opvallend goed bij de huidige situatie van de groep. Het drietal was eerst zeer goede vriendinnen en collega’s met voormalig lid Jesy Nelson, maar die relatie is toch enigszins bekoeld sinds haar vertrek. Het lied bestaat uit gevoelige teksten zoals ‘Nothing lasts forever, but I really thought we could. Het catchy nummer wordt aangevuld door krachtige vocals van alle drie de zangeressen.

Between Us mag dan wel niet vol staan met nieuw materiaal, maar het maakt zeer nieuwsgierig naar wat Little Mix nog meer in hun mars heeft. Het jubileumalbum schetst op een kundige manier hoe de groep gegroeid is en wat ze bereikt hebben. Op naar de volgende tien jaar.