Eefje de Visser – Blauwe Regen

Blauwe Regen

Waardering

7

Een geheel nieuw album zou natuurlijk al helemaal een cadeautje zijn, maar dat betekent niet dat de nieuwe ep van Eefje de Visser niet genieten is. Blauwe regen is een verzameling van nummers in het verlengde van de plaat Bitterzoet, inclusief twee verrassingen. De vraag is of de verrassingen ook goed uitpakken…

De ep opent letterlijk met een startschot, want dat is de naam van de eerste track. Het fijne aan de muziek van Eefje de Visser is de herkenbaarheid: met haar lieftallige, zwoele stem bezingt ze volgens haarzelf ‘een viering van het menselijk instinct, vruchtbaarheid en langdurige liefde.’ De tekst ‘de blauwe regen zet alles in bloei’ lijkt dit inderdaad te bevestigen. Het is een mooie boodschap verpakt in een fijn muzikaal jasje: een knaller van een nummer is Startschot zeker te noemen.

Tracks die we al kennen van Bitterzoet zijn Storm en Golven. Storm is een heerlijk dansbaar nummer met een diepe bass en fijn klinkende synths. Het nummer werkt toe naar een climax rond het middenstuk en vanaf dan is het alleen maar genieten geblazen. Golven is dan weer een rustiger nummer, maar niet minder goed. De Visser laat horen dat ze beide meer dan goed onder de knie heeft.

Op Blauwe Regen zijn ook twee remixen te vinden van tracks die de zangeres al eerder uitbracht. Zo is de grote hit De Parade door Weval geremixed. De track is in de remix trager en heeft een diepere kleur gekregen. Donkere basstonen nemen je mee in de spanning van het nummer. De euforie zoals je die kent in de officiële track is minder en dat maakt het nummer ook minder interessant om te blijven luisteren.

Van Zwarte Zon is door Joe Goddard een remix gemaakt en dat pakt dan weer heel goed uit. Het liedje is meer up-tempo en voelt zomers aan. De euforie die in de vorige remix niet aanwezig was, is hier zeker te merken. Dit nummer is gegarandeerd dansen geblazen op een festival of in de concertzaal. Een heel verrassend geluid dat in de playlists om te dansen niet mag ontbreken.

Ondanks dat er niet enorm veel nieuwe tracks te horen zijn op Blauwe Regen is de muziek van Eefje de Visser niet minder genieten. Startschot is een goede nieuwe single en de remixen, vooral van Zwarte Zon, zijn een leuke en zomerse toevoeging.